Piše: Vedran Cindrić

RK Bjelovar cijelo ljeto se ozbiljno pripremao i pojačavao za Premijer ligu, a jedno od najvećih pojačanja svakako je bio i povratak Dubravka Grgića, nekada najboljeg golmana Premijer lige. Prvo kolo nije moglo proći bolje, Bjelovar je u Varaždinu pobijedio golom razlike, a Grgić je imao nekoliko ključnih obrana.

No, u petak, dan prije drugog kola s RK Dubrovnikom, Grgić je naprasno napustio trening. Iz neslužbenih izvora saznali smo da se Grgić navodno naljutio na klupsko vodstvo jer nije dobio besplatne ulaznice za svoju obitelj te se na kraju nije pojavio u svlačionici prije utakmice, koju je na kraju RK Bjelovar u subotu dobio 36-34. Je li došlo do najgoreg scenarija i razlaza nakon samo dva kola između Grgića i RK Bjelovara nije siguran ni direktor kluba Miroslav Habijanec.

-Razgovarali smo jučer s Grgićem, nije ništa definirano. Otišao je sada nešto privatno u Njemačku i vratit će se krajem tjedan. Tada ćemo hladnijih glava opet svi zajedno sjesti i vidjeti kako dalje. Sve je na njemu – izjavio je Habijanec.

Ostanak Grgića sigurno bi s igračke i rezultatske strane bilo sjajno za RK Bjelovar jer njegove golmanske kvalitete su neupitne, no isto tako, klupsko vodstvo mora misliti i na svoju reputaciju i autoritet jer unatoč svemu, ostaviti na cjedilu momčad dan prije važne utakmice, u najmanju ruku, nije odgovorno prema suigračima, treneru i samom klubu. Krajnja odluka je dakle krajem tjedna.