Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice dodijelilo je potpore nizu turističkih manifestacija na području Bjelovarsko-bilogorske županije zahvaljujući setu mjera za unaprjeđenje turistički nerazvijenih područja, u što spadaju sve kontinentalne hrvatske županije. Sve zajedno, HTZ je dodijelio gotovo pola milijuna kuna raznim turističkim projektima, manifestacijama i inicijativama, među kojima su i oni čiji se dobar glas već proširio i izvan granice Lijepe naše, poput Božićne bajke obitelji Salaj, ali tu su i neki novi potencijalni aduti poput, primjerice, tematske staze “Vodenim putevima Daruvara”.

 Cjelogodišnji turizam

– Naš cilj je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude posebice u pred i post sezoni, ali i na turistički nerazvijenim područjima. Samo na taj način možemo doći do željenog cilja, a to je cjelogodišnji turizam. Bitno nam je zadržati pozitivno ozračje i status jedne od top turističkih destinacija na Mediteranu. I ove godine podržali smo veliki broj kvalitetnih projekata koji će godini biti nositelji hrvatske turističke ponude, ali i odličan motiv dolaska gostiju u destinaciju – istaknuo je prilikom objave rezultata Kristijan Staničić, direktor HTZ-a.

Kao najprepoznatljivija turistička manifestacija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali i jedna od najposjećenijih u kontinentalnoj Hrvatskoj, najveću pojedinačnu potporu, i to u iznosu od 60 tisuća kuna, dobila je Božićna priča obitelji Salaj. S obzirom na trud koji organizatori iz godine u godinu ulažu kako bi posjetiteljima donijeli jedinstven božićni ugođaj, manifestacija koja posljednjih godina plijeni sve veću pažnju gostiju iz inozemstva, posebice Slovenaca, svakako je zaslužila predvoditi listu.

Najviše novca Čazmi

Što se pak Bjelovara, odnosno Turističke zajednice Bjelovar – Bilogore tiče, valja istaknuti kako je Terezijana dobila 20 tisuća kuna. Najveći pojedinačni iznos ipak će završiti u Velikoj Pisanici, a riječ je o 50 tisuća kuna namijenjenih uređenju Turističko-informativnog centra “Stara željeznička pruga”. Vrijedi spomenuti i kako je 40 tisuća kuna odobreno za uređenje Bilogorske konjičke turističke staze.

Ukupno gledajući, iako se Daruvar diči titulom centra županijskog turizma, valja reći kako Hrvatska turistička zajednica, barem ako je suditi prema iznosu subvencija, prednost ipak daje Čazmi, u koju će se sliti najviše njihova novca.

Božićna čarolija Čazma      40000
Vinodar 2018 Daruvar       40000
Terezijana Bjelovar             20000
Supermaraton Čazma         10000
Božićna priča obitelji Salaj Čazma 60000

Projekti

Spring route (Sirač) TZ Daruvar Papuk 30000
Turističke informativne ploče TZ Grada Čazme 26000
Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja TZ BBŽ 40000
Edukacija za konjičke turističke vodiče TZ BBŽ 30000
Uređenje Bilogorske konjičke turističke staze TZ Bjelovar – Bilogora 40000
TIC “Stara željeznička pruga” Pisanica TZ Bjelovar – Bilogora 50000

Inicijative

Zabavno-rekreacijska zona za djecu Vila Garić 50000
Tematska staza Vodenim putevima Daruvara Grad Daruvar 50000
Ukupno 486000