Dvanaest novih stipendista danas je potpisalo ugovor s Bjelovarsko – bilogorskom županijom s kojim će deset mjeseci u godini dobivati tisuću kuna mjesečno. S tim činom se broj studenata kojima Bjelovarsko bilogorska županija pomaže da lakše financijski podnesu troškove studiranja penje na osamdeset i dvoje, a za tu namjenu u županijskom proračunu planirano je 800 tisuća kuna.

-Od 2013. godine Županija financijski pomaže studentima da lakše prebrode vrijeme studiranja. Kroz naš program prošlo je čak 450 studenata, a naša jedina želja je da se nakon završenog studija vrate raditi u našu Bjelovarsko bilogorsku županiju – izjavio je župan Damir Bajs. U Velikoj vijećnici Županije prisustvovali su studenti i roditeljai, a jedan od stipendista je i Ivan Vrabec.

-Studiram Agronomiju na Sveučilištu u Zagrebu. Izabrao sam smjer proizvodnje i prerade mesa. Ova stipendija će iznimno puno pomoći mojim roditeljima i olakšati im moje studiranje, a moja velika želja je vratiti se iz Zagreba u svoju županiji i ovdje pronaći posao – izjavio je Vrabec. Budući da neki stipendisti zbog studentskih obveza nisu mogli prisustvovali potpisivanju ugovora, umjesto njih to su obavili njihovi roditelji.

-Ima dva sina i obojica su studenti. Andrija studira stomatologiju u Splitu, a Juraj Kineziološki fakultet u Zagrebu. Sretan sam što su obojica dobila stipendije jer će mi to kao roditelju iznimno puno olakšati njihovo studiranje posebno zbog toga što su i jedan i drugi na stanu što nije ni malo jeftino

– izjavila je Ivka Sivin. Inače, želja Bjelovarsko bilogorske županije je svojim studentima olakšati studij, a nakon završetka njihova studiranja razvojem županije i ulaganja u gospodarstvo osigurati i uvjete za zaposlenje u našem kraju. Stipendiranje studenata je samo jedna od mjera putem koje Bjelovarsko bilogorska županija ulaže u obrazovanje. Podsjetimo, Županija provodi i program Centra izvrsnosti iz matematike, engleskog jezika i kemije.