Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Danas je napravljen i posljednji korak uoči izgradnje nove zgrade Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru. Naime, u zgradi Županije potpisan je ugovor sa zajednicom ponuditelja križevačkim Radnikom i bjelovarskom Hidroregulacijom vrijedan 24.624.254 kune za izgradnju nove glazbene škole koja će biti tek treća izgrađena glazbena škola od samostalnosti Hrvatske.

Nova zgrada Glazbene škole Vatroslava Lisinskog prostirat će se na 2730 četvornih metara, gradit će se na četiri kata, a nalazit će se na adresi Vlahe Paljetka 5. U sklopu škole izgradit će se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje.

-Nastavnici, učenici, kulturnjaci, ma svi smo uzbuđeni zbog ovog projekta. Iduće godine, koja nam vrlo brzo dolazi, obilježavamo stotu godišnjicu glazbenog školstva u Bjelovaru i ovo je za sve nas najljepši mogući poklon pod bor. Od srca zahvaljujem svima, a posebno Županiji i županu Bajsu – rekla je ravnateljica Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Sonja Štefanec. Svoje zadovoljstvo zaokruženim projektom nije krio ni župan Damir Bajs.

Izgled buduće Glazbene škole Vatroslava Lisinskog

-Glazbena škola nije standard. Standard su osnovne i srednje škole i njih moramo imati. No, mi želimo ići dalje. Želimo imati novu glazbenu školu u kojoj će se prenositi znanja i vještine diljem Hrvatske pa i izvan nje. Također, treba istaknuti da će ovo biti tek treća izgrađena glazbena škola od samostalnosti Hrvatske. Ono što je meni bilo bitno je to da ovo ne bude samo zgrada u okviru zadovoljavajućeg standarda, već da to bude i prava bjelovarska ljepotica u kojoj će se moći održavati niz kulturnih događanja. Sada je pred nama izgradnja, uvjeren sam da će izvođači sve završiti u roku i ovim činom pokazujemo da smo centar kulture u ovom dijelu Hrvatske – kazao je župan Damir Bajs.

Podsjetimo, na natječaj za izvođača radova javilo se 10 ponuditelja od kojih je najniža ponuda bila križevačkog Radnika i bjelovarske Hidroregulacije.