Muška klapa Bošket apsolutni je pobjednik prošli vikend održanog 4. Festivala klapske pjesme Posušje. Mlađahna ekipa ondje je osvojila prvu nagradu stručnog žirija, ali i prvu nagradu publike. Zbog spomenutog uspjeha mogu biti ponosni i Bjelovarčani, s obzirom da u Bošketu pjeva i naš sugrađanin Tomislav Kovačić.

-I prošle godine smo na istom festivalu osvojili prvu nagradu žirija, no ove godine je konkurencija bila vrlo jaka pa nismo bili sigurni da ćemo ponoviti uspjeh. Naime, među sedam klapa koje su nastupale, bile su i dvije koje su ove godine nastupile u finalu Omiškog festivala. No, na kraju smo imali razloga za slavlje – priča nam Tomislav Kovačić. Njegova klapska “karijera” je započela prije nekoliko godina kada je, kaže, bez velikih očekivanja otišao na probu s kolegama s faksa, koji su ga, čuvši kako pjeva, odmah primili u ekipu.

-Ima još slučajeva da u klapama pjevaju kontinentalci, međutim i dalje je većina članova na neki način povezana s Dalmacijom. Eto, među njima sam se našao i ja, iako su moji i majka i otac porijeklom iz Hrvatskog zagorja – smije se Tomislav.
Nije na odmet podsjetiti kako bjelovarsko-bilogorski kraj ima i drugih zapaženih predstavnika u toj vrsti tradicijske glazbe. Osim autohtone bjelovarske klape Bjelovar, boje našega kraja na glazbenim događanjima diljem Hrvatske posljednjih godina brane i na najljepši mogući način predstavljaju i članice ženske daruvarske klape Stentoria.