Piše: Vedran Cindrić

Na sjeveroistočnoj strani Trga Eugena Kvaternika to jest između banke i parka postavljena je podloga za ovogodišnje klizalište od 600 kvadrata i dani nas dijele od otvaranja ovogodišnjeg klizališta. Tako je nakon devastiranja bjelovarskog parka na što je posljednje dvije godine upozoravao dio medija i građana klizalište konačno premješteno sa zelene površine i postavljeno na prikladniju lokaciju to jest na parkiralište u samom srcu Bjelovara.

Budući da je klizalište premješteno, ovakvih prizora više nećemo gledati

Nadalje, druga veća promjena kod organizatora je ta da gradski paviljon više neće biti središnja lokacija Adventa, koji se inače prošle godine pri ulazu u grad iz Nazorove ulice nije mogao ni vidjeti zbog postavljenog šatora, već će se sva događanja odvijati na gradskom korzu od kojeg se planira napraviti najzabavnija ulica u gradu.

Ove godine će se gradski paviljon pri ulasku u grad moći vidjeti

Gradski paviljon će tako postati mjesto za fotografiranje, a ovogodišnji Advent će trajati čak 43 dana to jest od 30. studenog do 12. siječnja 2020. godine. Organizatori najavljuju bogat i zanimljiv program u kojem će biti uključeni škole, vrtići, brojne udruge. Također se očekuje i veliki lunapark koji će zasigurno razveseliti najmlađe, a neće nedostajati ni gastronomskih delicija kao ni zanimljivih koncerata. Marljivi radnici su već postavili brojne lampice po parku i korzu koje čekaju da zasvijetle i podsjete nas da su blagdani ispred nas.