Već tradicionano, bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, uputio je uoči Božića poruku vjernicima i ljudima dobre volje. Pritom je podsjetio kako čovjek može biti čovjek tek s Bogom, pred kojim valja zauzeti ponizan stav koji zapravo predstavlja početak mudrosti i znanja koji vode u bolji svijet za sve nas. Upravo tome nas, kazao je biskup, uči sam Isus čije rođenje ovih dana ponovno iščekujemo.

-Svojim skromnim ulaskom u svijet, Novorođeni Spasitelj zove čovjeka da mu u svom poklonstvu izrazi udivljenje i zahvalnost što ga On vodi putevima istinskog ostvarenja cjelovitog čovjeka, zadovoljnog i sretnog što može svoj dar života živjeti u punini i tim darom obogaćivati druge – kazao je, među ostalim, biskup. On se ponovno osvrnuo i na materijalnu raskoš koju vezujemo uz blagdane, podsjetivši kako ne smijemo dozvoliti da ona zasjeni pravi smisao Božića.

-Kad razmišljamo o našem vremenu i prostoru u kojem mi idemo u susret Bogočovjeku rođenom za nas u Betlehemu, ne bismo smjeli podleći napasti samo izvanjskoga slavlja. U tom nam se vidu nude blještavilo i ludilo kupovanja i trošenja, što je omiljela medijska tema, što i mnogim srcima i dušama zasjenjuje pravi sadržaj blagdana. S druge strane, ne bismo se smjeli zaustaviti samo na lijepim ganućima i osjećajima, a da nas Božić ne dotakne i ne pokrene u istinskom otvaranju srca i uma Bogu i bratu čovjeku – istaknuo je biskup Huzjak, podsjetivši kako je Božić susret sa živim Bogom i ishodište obnovljenog čovjeka u snazi Božje ljubavi i milost. Svim vjernicima i ljudima dobre volje biskup je zaželio blagoslovljen Božić te mirom i radošću ispunjenu novu 2018. godinu.