Čast na dva dana ugostiti predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović pripala je i bjelovarsko-bilogorskom županu Damiru Bajsu. Bit će to jedanaesto preseljenje Ureda predsjednice koje će trajati pet dana. No, u BBŽ će se zadržati dva dana, 11. i 12. prosinca, dok će preostale dane boraviti u susjednoj Koprivničko-križevačkoj županiji.

– Naglasak boravka Predsjednice u ove dvije županije bit će na gospodarstvu, a boravak će obuhvatiti i društvene djelatnosti i kulturu toga kraja – odgovorili su iz Ureda predsjednice na naš upit o hodogramu. Da u njemu aktivno sudjeluje potvrdio nam je i župan Damir Bajs, koji će na dva dana doslovce pak iseliti iz svoga Ureda.

– Hoću i bit će mi zadovoljstvo biti joj domaćin – kroz smiješak je prokomentirao Bajs. Ujedno izvještava kako je u planu da Grabar-Kitarović obiđe sve županijske gradove, razgovara s građanima, a okosnica razgovora s ovdašnjim političkim čelnicima navodno bi trebalo biti stanje u mljekarstvu i drvnoj industriji. Sva je prilika da će se imati i gdje dobro provesti s obzirom da je počeo Advent u Bjelovaru, a hoće li stati na klizaljke još se ne zna.