BJELOVAR – Maturanti svih srednjih škola najčešće se okupljaju svakih pet godina te se onda prisjećaju svojih školskih dana i razgovaraju o svojim životnim svakodnevnicama i aktivnostima. No, danas se okupila jedna posebna generacija Ekonomske škole Bjelovar koja je maturirala davne 1960. godine to jest prije 60 godina.

-Tada smo imali dva razreda po 30 učenika i iako smo bili Ekonomska škola, svi smo išli u zgradu bjelovarske Gimnazije jer tada Ekonomska nije imala još svoju zgradu. Danas nas se okupilo 12 jer neki nisu mogli doći zbog bolesti, neki žive u inozemstvu pa zbog korone nisu mogli doći, a neki su nažalost preminuli. No, bilo je jako lijepo i emotivno. Znate kako se kaže, od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba – rekla nam je bivša učenica Ekonomske škole i maturantica generacije 1960. godine – Miroslava Pajić.

Kaže da su neki već postali pradjedovi i da svakih pet godina saznaju neke lijepe novine iz života svojih bivših razrednih kolega.

-Svakih pet godina se okupimo, odemo na ručak i to je onda zaista jedan lijep i emotivan dan – zaključila je Pajić. (vec)