Piše: Vedran Cindrić

S večerašnjom filmskom projekcijom počela je prodaja kokica u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru. Naime, bjelovarsko kino otvoreno je sada već davne 2014. godine i od tada do danas nije bilo moguće kupiti kokice niti bilo koji prehrambeni proizvod što je inače sasvim normalna stvar u kinima diljem svijeta. Naime, Dubravko Adamović, bivši ravnatelj Kulturnog i multimedijskog centra smatrao je, između ostalog, da u jednom kulturnom centru nije mjesto kokicama iako su preko 90 posto programa KMC-a činile filmske projekcije. No, unatoč odluci o ne prodavanju kokica brojni ljubitelji sedme umjetnosti i posjetitelji bjelovarskog kina u svome aranžmanu su u vrećicama donosili razne grickalice i napitke za što bolji ugođaj za vrijeme gledanja filma.

‘Referendum’ za kokice

No, dolaskom Denisa Hladiša na čelo KMC-a organiziran je nesvakidašnji ‘referendum’ na kojem su u određenom vremenskom periodu svi posjetitelji s kupljenom ulaznicom filmske projekcije mogli glasati žele li kokice u kinu ili ne. Očekivano, ogroman postotak je bio na strani da žele, što je bio dovoljan znak ravnatelju Hladišu da prema Gradskom vijeću uputi zahtjev za izmjenu statuta Kulturnog i multimedijskog centra to jest da se toj ustanovi doda djelatnost usluživanja pića i hrane.

Gradski vijećnici su u srpnju prihvatili prijedlog izmjene statuta i nakon dugotrajne birokracije kokice su večeras krenule u prodaju. Inače, bezalkoholna pića i kokice će se prodavati samo sat vremena prije filmske projekcije.