Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je javni natječaj za izgradnju nogometnog stadiona u Bjelovaru zbog, kako su naveli, osobito bitne povrede Zakona o javnoj nabavi. Usto, DKOM je u potpunosti usvojio zahtjev žalitelja, zajednice ponuditelja Hidroregulacija i Radnik, za naknadu troškova žalbenog postupka pa će im iz gradske blagajne biti isplaćeno 45 tisuća kuna.

IAko je DKOM poništio javnu nabavu 21. siječnja 2021. godine, gradonačelnik Dario Hrebak 25. siječnja 2021. na svojoj Facebook stranici poručio je da izgradnja kreće “kroz koji tjedan”


Podsjetimo, ovo je već drugi javni natječaj za izgradnju bjelovarskog nogometnog stadiona koji je poništen za vrijeme aktualnog gradonačelnika Darija Hrebaka, a prvi natječaj poništio je sâm Grad Bjelovar jer su pristigle ponude bile značajno više od planiranog troška izgradnje.

Što se tiče novijeg javnog natječaja, svakako vrijedi spomenuti i da je tvrtka koje je prvotno izabrana kao najpovoljniji izvođač radova, Demaring, sama odustala od posla vrijednog 12,2 milijuna kuna, što je iznimno rijetko.