BJELOVAR – Dragi prijatelji, mnogo vas koji ste iz Bjelovara poznajete našeg anđela, Melitu, koja strpljivo i ponizno nosi križ. Njezin život se preko noći pretvorio u noćnu moru. Od djevojke koja je imala sve u najboljim godinama, faks, posao, auto, ljepotu, mladost, snove, nije ostalo ništa – tim je riječima Milica Grgić Tašner putem društvenih mreža zatražila pomoć za svoju teško oboljelu prijateljicu Melitu Mostovac.

Nemoć obitelji

Na to ju je, kaže, nagnalo ne samo teško zdravstveno stanje njezine prijateljice, već nemoć obitelji. Melita boluje od amiotrofične lateralne skleroze, ALS-a, neizlječivog, progresivnog, neurodegenrativnog poremećaja koji utječe na živčane stanice mozga i leđnu moždinu koje su zadužene za rad mišića gornjeg i donjeg dijela tijela. Melitina bolest u svega par godina uznapredovala je do te faze da više samostalno ne može ni jesti ni disati.

Trenutačno je smještena u domu za stare i nemoćne u Brezovici, gdje su je jedino htjeli primiti jer treba 24-satnu njegu, a to ne može osigurati bolnica ili privatni dom koji nema osoblje za takve pacijente. Problem je u tome što njezini više ne mogu plaćati dom koji stoji 10 500 kuna mjesečno, a nemaju kamo s njom. Nitko ne želi preuzeti odgovornost jer je u teškom stanju. Majka je u godinama i sad je 24 sata uz nju, a otac se brine za sve ostalo i jako im je teško – kaže Milica.

Apel roditelja

Otac Ivan potvrdio nam je s kakvom se opakom bolešću moraju nositi i činjenicu da više nemaju od kuda financirati Melitin smještaj, a s obzirom da je potpuno nepokretna te da sama ne može niti jesti niti disati, nisu u stanju o njoj više brinuti sami i kod kuće. Zbog toga i mi apeliramo na sve koji mogu pomoći da to učine uplatom na broj računa Melite Mostovac HR9623600003233104187.