ŽDRALOVI – Oba naša trećeligaša, Mladost i Bjelovar, ne briljiraju u pripremnom razdoblju. U prve tri pripremne utakmice Mladostaši su upisali isto toliko poraza, dok je Bjelovar u prvih pet ostvario tek jednu pobjedu uz četiri poraza.

Upravo je to, ako na stranu stavimo i međusobni rivalitet, davalo dodatnu draž međusobnoj pripremnoj utakmici odigranoj proteklu srijedu na Brdu. Domaća Mladost se pomalo i očekivano bolje snašla na dosta skučenom i loše pripremljenom pomoćnom terenu te je upisala 4:1 pobjedu. I jedna i druga momčad su nastupile oslabljene. Mladostaši bez Srbljanovića i Renića te Jelić Balte koji je sve bliže povratku na Brdu, a Bjelovar bez udarnih igli Kuprešaka i Rajića. Navodno je Bjelovaru sve bliže i Pleić koji ne uspijeva pronaći zajednički jezik s trenerom Papcom i klupskom upravom te će vjerojatno sreću potražiti u Bjelovaru koji ga dočekuje raširenih ruku. Dojam je da će se Mladost povratkom Srbljanovića i Renića te eventualnim priključenjem Jelić Balte solidno popuniti te će biti tvrd orah za sve protivnike u ligi, dok je Bjelovar s druge strane dosta tanak u obrani i veznom redu u kojima treneru Mrzlečkom nepresušno nedostaju minimalno dva iskusna i kvalitetna igrača.

Na samom otvorenju utakmice Bjelovar je imao prividnu terensku inicijativu, no napadački je djelovao bezopasno. S druge strane Mladost je bila znatno opasnija i u ranoj fazi utakmice imala je čak tri stopostotne prigode. Međutim, Sučić, Kočiš i Sabljić ne uspijevaju svladati sve boljeg vratara Beljana. Prvi do vodstva dolaze Bjelovarčani i to preko Hajdarovića iz kaznenog udarca kojeg je izborio Nikšić. No, samo nekoliko trenutaka prije odlaska na odmor Sabljić je u gostujuću mrežu pospremio loptu koju mu je pripremio Sučić i prvo poluvrijeme završava rezultatom 1:1.

U drugom dijelu i Papac i Mrzlečki su napravili veliki broj izmjena i u takvom odnosu snaga bolje su se snašli Ždralovčani. Pogocima Markuza, Furmeka i Cafua su osigurali prvu pripremnu pobjedu koja će im puno značiti u psihološkom pogledu. Ugodno je u tom dijelu igre iznenadio Furmek koji je prije samo četiri dana bio tragičar poraza u Zagrebu od Trnja, no unatoč dobroj predstavi čini se da će ipak neko vrijeme biti zakovan na klupu. Naime, povratnik Sabljić je u samo dvije pripremne utakmice pokazao da je znatno bolji realizator i da puno više pridonosi igri momčadi te je vjerojatno već sad zakapario mjesto u prvih 11. Matej Ćuk