S prvim danima nove godine tradicionalno su startale zimske pripreme rukometaša Bjelovara. Treneru Daliboru Sokaču na raspolaganje se stavilo 15 rukometaša. U odnosu na prvi dio sezone u kadru više nema Ivana Čirjaka kojemu se klub zahvalio na suradnju. Novaci u svlačionici su Denis Tot i vjerojatno Zvonimir Grbavac koji se nakon samo jedne polusezone vraća iz zagrebačkog Metalca. U pomoćnog trenera prve momčadi promoviran je Josip Pećina koji je na zalasku igračke karijere i na proljeće će zaigrat jedino u slučaju krajnje nužde.

– Aktivno smo na tržištu i ovim promjenama još uvijek nismo u potpunosti zaključili igrački kadar za drugi dio sezone. Mogu potvrditi da Čirjak više nije član Bjelovara te da nam je došao Tot. Grbavac je igrač Bjelovara koji s Metalcom ima ugovor o posudbi do kraja tekuće sezone. Postoji obostrana želja za njegovim povratkom, no vidjet ćemo što će o svemu reći Metalac. Želimo se još pojačati na poziciji lijevog vanjskog, ali i dovesti još jednog vratara. Na kraju sezone Udžbinac odlazi na policijsku akademiju. Pitanje je koliko će on moći dolaziti na treninge i utakmice te ćemo vjerojatno između vratnica ostati samo na Periću. Upravo iz tog razloga želimo se pojačati s kvalitetnim vratarom. Što se tiče pozicije lijevog vanjskog naravno da nam je prva želja Ivan Horvat koji trenira s nama. No, jedno su želje a drugo realnost. Njemu su vrata kluba otvorena i s njim bi sigurno dobili jednu ekstra kvalitetu – rekao je Miroslav Habijanec, direktor Bjelovara, napomenuvši da nije isključeno da se momčadi priključi i novi kružni napadač jer Šimunović zbog brojnih poslovnih i privatnih obveza sve manje može pratiti trenažni proces.

U pripremnom razdoblju Bjelovar će odigrati tri utakmice. Prva je na rasporedu 17. siječnja u Virovitici. Zatim 20. siječnja u Bjelovar dolazi Ivanić, a 23. siječnja Kesizupci će gostovati u Zagrebu kod Metalca.

– Očekuje nas izuzetno naporno otvaranje drugog dijela sezone i iz tog razloga nismo željeli dogovoarati prevelik broj pripremnih utakmica. S obzirom da smo ostali u gotovo nepromijenjenom sastavu tri će biti sasvim dovoljne da se dodatno uigramo i isprobamo neke nove stvari. Naime, 3. veljače na otvorenju drugog dijela sezone očekuje nas teško gostovanje u Osijeku, a tjedan nakon toga igramo doma protiv izuzetno jakog Medveščaka. Između te dvije utakmice bi trebali odigrati i susret osmine finala Kupa HRS-a i to protiv nekog od premijerligaša. To će biti iznimno naporan tjedan od kojeg imamo velika očekivanja – naglasio je trener Sokač koji ne odustaje od prvog mjesta i plasmana u Premijer ligu.

– Nećemo se opterećivati plasmanom. Naš cilj je uvijek isti, a to je pobijediti u svakoj utakmici. Činjenica je da u drugom dijelu imamo puno lakši raspored nego u prvom, dok naši konkurenti Rudar i KTC imaju znatno teži. Rudar nam bježi šest, a KTC tri boda i to je razlika koja nije nenadoknadiva. Dok god postoje šanse mi ćemo se boriti pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti – dodao je Sokač. (mć)