Zbog potencijalne opasnosti od širenja zaraze koronavirusom, epidemiolozi razmatraju mogućnost da pojedinim osobama, a možda i svima koji su nazočili posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara, uvedu obavezu dvotjedne samoizolacije. Naime, jedna od osoba koja je nazočila posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, ispostavilo se, pozitivna je na koronavirus.

Odluka o potencijalnoj samoizolaciji još uvijek nije donesena. Iako bi sa zdravstvenog aspekta bila opravdana, valja uvažiti i ostale aspekte poput ekonomskog, ali i političkog. Naime, jedna od osoba koja bi se trebala „podvrgnuti” dvotjednoj samoizolaciji je i Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik, koji bi sutra trebao biti na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora u novom sazivu. Situacija je time kompliciranija jer nova saborska većina raspolaže s minimalnih 76 potpisa, među kojima je i Hrebakov. Bez 76 potpisa neće biti moguće formirati vladajuću većinu i odraditi sve potrebne radnje kako bi sabor profunkcionirao. Gradonačelnika Hrebaka pitali smo je li točna informacija da mora u samoizolaciju, no za sada nam se nije javio. Čim se javi, objavit ćemo njegov odgovor.

Valna Bastijančić – Erjavec, zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Bjelovara, kazala je da čeka odgovor epidemiologa te da smatra da su kvalitetno poduzete sve epidemiološke mjere tijekom sjednice Gradskog vijeća.