Na donatorskim večerama se skupljaju novci za političke stranke koje onda političari troše kako bi od birača dobili prigodu učiniti nešto za narod, no na donatorskom ručku u Velikoj Barni, političari su zavukli ruke u svoje džepove. Naime, ručak je na svom OPG-.u organizirao Željko Held, predsjednik Stranke umirovljenika Grubišno Polje, i županijski vijećnik. Osnovni je cilj bio pomoći socijalno ugroženim obiteljima i razveseliti ih uoči božićnih blagdana.
Jabuke i šarani
-Nažalost ima puno ljudi koji se nemaju čemu veseliti uoči blagdana i njima sam odlučio pomoći. Na ručku su se davale donacije od 200 do 300 kuna koje smo skupljali u veliku bocu i skupilo se oko devet tisuća kuna. Tome ćemo dodati još devet koje sam skupio ranije i u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb pomoći pedesetak potrebitih građana – kaže Željko Held, koji će u poklon pakete dodati i nešto sa svog gospodarstva.
– Plan je da svaka osoba dobije po 300 kuna, od deset do 15 kilograma jabuka sa mog OPG-a , te jednog šarana za blagdanski stol. Hoće li to biti također iz donacije ili ćemo sami kupiti šarane još je stvar pregovora. Uglavnom bit će razloga za zadovoljstvo kad dođe Božić – kaže Željko Held, koji se tri godine bavi politikom, a isto toliko i svake godine organizira pomoć za svoje sugrađane. Prošle je godine tako jednoj baki obnovljeno krovište uz pomoć jednakog iznosa novca , no tu se radilo o jednoj osobi, a ovako će se pomoći njih pedestak.
Za humanitarnim stolom se okupilo poveće društvo sastavljeno od izaslanstva Bjelovarsko- bilogorske županije koje je bilo u radnom posjetu Grubišnom Polju, saborskih zastupnika, te gospodarstvenika.
MN:Podignuta socijalna osjetljivost
-Županija ima petinu stanovništva iznad 65 godina, ruralnog stanovništva. Naravno da zato postoje županijski programi potpore, posebice program Pomoći u kući koji provodimo s našim gradovima i općinama. Gotovo 1 600 stanovnika ima posjet domaćice i medicinske sestre, ono najnužnije što im treba da mogu preživjeti sami. Pohvaljem gospodina Željka Helda koji je društveno aktivan čovjek, jer je ovaj ručak poslužio samo jednome, da se digne razina svijesti o potrebi za pomoć našim sugrađanima. Očekujemo da se pomogne onim najugroženijim, posebice s područja Grubišnog Polja i da imaju ljepši Božić ove 2015. godine – istaknuo je župan Damir Bajs.

Ulaganja u Grubišno Polje

Župan Damir Bajs je boravio u radnom posjetu gradu Grubišnom Polju i tom prilikom je prije donatorskog ručka obišao tamošnju Osnovnu školu Ivana Nepomuka Jemeršića. Školi je županija osigurala četiri pomoćnika u nastavi što na godišnjoj ravni iznosi oko 150 tisuća kuna, te 30 tisuća kuna za izradu energetskog certifikata, dok je sama Županija ove godine uložila oko 100 000 kuna za dopunske radove i opremanje uz potporu drugih donatora. Bjelovarsko-bilogorska županija brine o ravnomjernom razvoju svih svojih jedinica lokalne samouprave, pa tako i području grada Grubišnog Polja. Preko svoje tvrtke Bjelovarsko-bilogorske vode na području grada Grubišnog Polja trenutno je u tijeku gradnja nekoliko objekata vrijednih više od osam milijuna kuna.