Tamo je stajalo 50-ak ljudi, a jedino ona je imala hrabrosti i volje da zapiše tablice i da mi ostavi poruku – govori Ljerko Ožegović kojemu je za sada nepoznati počinitelj oštetio automobil

Našem sugrađaninu Ljerku Ožegoviću Leci prošloga petka ostvarila se noćna mora svakoga vozača. Svoj automobil ostavio je na jednom od parkirnih mjesta pored središnjeg gradskog parka te otišao na 15-ak minuta. Kada se vratio, čekalo ga je vrlo neugodno iznenađenje – neoprezni vozač “okrznuo” mu je automobil po čitavoj desnoj strani, od vozačkih vrata sve do zadnjeg blatobrana, nanijevši mu štetu koja se broji u tisućama kuna.
– Odmah sam nazvao svoju osiguravajuću kuću, no oni su mi rekli da ako ne znam tko je krivac, teško mogu očekivati isplatu štete. S obzirom da mi se žurilo, nisam htio zvati prometnu policiju jer bi očevid vjerojatno trajao dva sata, a i teško da bi policija uopće mogla pronaći počinitelja. Već sam se pomirio s tim da ću trošak isplatiti iz vlastitog džepa, a onda sam za brisačem ugledao žutu ceduljicu. Odmah sam znao da su u njoj podaci o počinitelju, iako sam očekivao da će se on javiti sâm – govori Ožegović. No, autorica ceduljice na kojoj su bile registarske oznake, kao i model vozila koje me okrznulo, suradnica je Bjelovarca Novog, Nevena Divjak koja se sasvim slučajno zatekla na “mjestu zločina”.
Udario i pobjegao
– Mislila sam da će vozač zaustaviti nakon što je udario automobil, ali on je hladnokrvno nastavio. Zapisala sam njegove tablice i na oštećeni automobil stavila poruku zajedno sa svojim brojem telefona – govori mlada Nevena, dodajući kako se sve dogodilo u trenutku pa je uspjela zapisati samo oznaku grada i prvi broj, ali ne i kompletnu tablicu. No, i ti su podaci bili dovoljni policiji.
– Nemojte raditi članak o meni, radite članak o toj djevojci kojoj sam vrlo zahvalan. Pazite, tamo je stajalo 50-ak ljudi, a jedino ona je imala hrabrosti i volje da zapiše tablice i da mi ostavi poruku. Svaka joj čast – govori Ožegović. Dodaje kako mu policija još uvijek nije dostavila podatke o počinitelju, no siguran je da će to učiniti ovih dana.
– Procedura je sljedeća. Njegovo osiguranje dužno je platiti troškove popravka, a onda njega teretiti za te iste troškove, tako da ja ne bih trebao imati nikakve vlastite troškove oko toga. Da mlada dama nije ostavila poruku, sâm bih morao sve platiti. Nadam se da će njezino dobro djelo inspirirati i druge da tako postupe kada budu svjedoci prometne nesreće, jer policija je u takvim slučajevima prilično nemoćna i treba im pomoći – poručuje Ožegović.

 

– Informacije svjedoka svakog sigurnosno-značajnog događaja jako su nam bitne i stoga pozivamo svjedoke takvih događaja da prvo dojave događaj, a zatim da ostanu na mjestu događaja do dolaska policijskih službenika kako bi im dali informacije s kojima raspolažu ili eventualno kasnije tu informaciju dadu u nadležnoj policijskoj postaji – poručuju iz PU Bjelovarsko-bilogorske.