BJELOVAR – U subotu je u poznatom noćnom klubu ‘Tilt’, koji se nalazi na Trga hrvatskih branitelja, naprasno prekinut koncert srpske turbo – folk zvijezde Mitra Mirića zbog masovne tučnjave koju su, po izjavama vlasnika kluba, započeli pripadnici bjelovarske interventne policije koji su se u tom trenutku nalazili van dužnosti. Zbog ovog nemilog događaja u kojemu su letjele šake, boce i pepeljare PU bjelovarsko – bilogorska danas se na konferenciji za novinare službeno oglasila.

-U noćnom klubu došlo je do remećenja javnog reda i mira od strane više osoba, a među kojima su bili i pripadnici bjelovarske interventne policije koji su se tamo nalazili van dužnosti u civilnom odijelu. U tom događaju dvije osobe su ozlijeđene,a budući da je nemilom događaju prisustvovao veliki broj ljudi kriminalističko istraživanje je još uvijek u tijeku – izjavio je načelnik Policijske postaje Bjelovar Veseljko Ravenščak. Dodaje da će uslijediti adekvatni postupci protiv svih sudionika tučnjave, a to se kaže, naravno odnosi i na policijske službenike.

Glasnogovornik PU bjelovarsko bilogorske Dražen Medved izjavio je da će se protiv policijskih službenika pokrenuti disciplinski postupak, ali da su za sada ti policajci i dalje na dužnosti. Neslužbeno doznajemo da je gotovo desetak pripadnika intervente policije, u tom trenutku van dužnosti, na koncertu Mitra Mirića proslavljalo rođenje djeteta jednog od kolega nakon čega je uslijedila masovna tučnjava u kojoj su dva policajca lakše ozlijeđena, a koncert je naprasno bio prekinut. Nakon dojave policiji o masovnoj tučnjavi u noćni klub je ušla interventa policija koja prekinula nemile scene. (vec)