Piše: Vedran Cindrić

Već mjesec dana traju restrikcije kretanja i zabrana okupljanja zbog dobro nam poznate situacije s koronavirusom. Budući da se većina građana odgovorna ponašala u prethodnom periodu, Hrvatska se za sada dobro nosi s pandemijom koronavirusa.

No, budući da je vikend i da je došlo sunčano vrijeme, PU bjelovarsko – bilogorska moli građane da i dalje budu odgovorni te da se pridržavaju mjera Stožera civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije.

-Pozivamo građane na dosljedno pridržavanje mjera i još jednom podsjećamo na ograničenja, koja proizlaze iz odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a odnose se na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu i mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na javnim prostorima.
Nemojte boraviti i zadržavati se na bilo kojoj javnoj površini kako ne bi došlo do veće koncentracije osoba pri čemu će biti nemoguće poštivati pravila distanciranja i izbjegavanja kontakta.
Policijski službenici će pojačano nadzirati provođenje odluka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kako bi osigurali očuvanje života, zdravlja i sigurnosti građana.

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i pozivamo ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Ostanite doma! – stoji u dopisu PU bjelovarsko – bilogorske.