Danas je u Bjelovarskom kazalištu koje je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta održan Nacionalni festival mladih. Festival se održao u okviru projekta ‘Pokreni promjenu’ s kojim se želi potaknuti osnaživanje mladih za prevenciju nasilja u partnerskim odnosima i to kroz audio – vizualne medije i glazbu.

Naime, glazba i audiovizualni mediji imaju bitnu ulogu u životu mladih i snažan utjecaj u procesu odrastanja. Međutim, rijetko prenose vrijednosti ravnopravnosti muškaraca i žena te poštivanja raznolikosti u društvu. Tekstovi ljubavnih pjesama često donose stereotipe romantične ljubavi, a seksizam u tekstovima pjesama i seksualizirane slike žena i muškaraca u glazbenim spotovima prenose štetne rodne stereotipe koji pridonose seksističkoj kulturi koja vodi do nasilja protiv žena.

Stoga su učenici srednjih škola pripremili i prezentirali šest vlastitih, potpuno drugačijih, glazbenih spotova. Također, predstavljeno je i nekoliko kraćih prigodnih monologa kao i predstava Bjelovarskog kazališta koju izvode srednjoškolci pod nazivom ‘Hotel mrtvih žena’. Inače, festival se provodi u suradnji s Komercijalnom i trgovačkom školom, Gimnazijom Bjelovar, Srednjom školom Čazma, Srednjom školom I. Švear Križ, Udrugom Budem i Gradom Bjelovarom.