BJELOVAR – Bjelovarski SDP 11. rujna sazvao je konferenciju za novinare zbog sumnje da je gradonačelnik Hrebak pokušao zataškati incident u Gradskoj upravi u kojem je Igor Crnomarić, gradski vijećnik vladajuće koalicije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihove obitelji prijetio gradskom službeniku.

-Igor Crnomarić, vijećnik s izborne liste gradonačelnika i član Kluba vijećnika HSLS-a još prije tjedan dana prijetio je gradskom službeniku na radnom mjestu, u gradskoj upravi. Od tog incidenta prošlo je tjedan dana, a gradonačelnik se o tomu nije očitovao, što je zatrašujuće. Poslao je jasnu poruku da vijećnici vladajuće većine smiju prijetiti gradskim zaposlenicima, a da će ih on zaštiti – istaknuo je tada Tihomir Jaić, predsjednik bjelovarsko-bilogorskog SDP-a dodavši da od vijećnika Crnomarića traži neopozivu ostavku na sve dužnosti u Gradskom vijeću, a od gradonačelnika Hrebaka da podnese neopozivu ostavku ako je pokušao zataškati nasilje u gradskoj upravi.

Tjedan dana nakon incidenta i samo pola sata prije SDP-ove konferencije naknadno se priopćenjem oglasio Igor Crnomarić u kojem je priznao incident i izrazio žaljenje te najavio ostavku na mjesto predsjednika Obora za branitelje, ali ne i na mjesto gradskog vijećnika.

-Prihvatio sam krivnju i sljedećeg dana ispričao se djelatniku. Svjestan sam svoje pogreške i kao čin isprike podnijet ću ostavku na mjesto predsjednika Odbora za bjelovarske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara – izjavio je 11. rujna Crnomarić. Istoga dana javio se i gradonačelnik Hrebak izjavivši

-Osuđujem svako nasilje i ne odobravam ovo što se dogodilo. Drago mi je da se predsjednik odbora za branitelje odmah ispričao zbog ovog incidenta i da je podnio ostavku – napisao je na svojem facebook profilu Hrebak.

Crnomarić je dakle izjavio da daje ostavku na mjestu predsjednika Odbora za branitelje, ali ne i na mjestu gradskog vijećnika s čime je poručeno da se ne smije prijetiti gradskom službeniku kao predsjednik Odbora za branitelje, ali da se očigledno bez konsekvenci smije kao gradski vijećnik.

No, dva tjedna poslije na predstavljanju filma ‘Slučajni ratnici’ Igor Crnomarić se našao u društvu gradonačelnika Hrebaka obnašajući i dalje funkciju predsjednika Odbora za branitelje što je začudilo dio prisutnih. Gradonačelnik Hrebak je tada rekao da Crnomarićevu ostavku treba potvrditi Gradsko vijeće.

Jučer je održano Gradsko vijeće na kojem nije bilo govora o ostavci Igora Crnomarića, čak se ni bjelovarski SDP nije sjetio pitati ništa u vezi toga, a na internet stranici Grada Bjelovara i dalje piše da je Crnomarić predsjednik Odbora za branitelje.

Najavi ostavku pa će se poslije zaboraviti i sve po starom ide, da li se takva poruka šalje s ovakvim ponašanjem ili je posrijedi nešto drugo? (Vedran Cindrić)