Općina Rovišće nastavlja sa brigom o studentima. Naime, ponovno je raspisan javni poziv za dodjelu jednokratnih bespovratnih pomoći.

Tako će načelnik Općine Rovišće kao i prošle godine, nakon završene prijave dodijeliti pomoć svakom studentu koji je ispunio uvjete u iznosu od 1500-2000 kuna (ovisno o broju prihvatljivih pristiglih prijava na javni poziv i raspoloživom iznosu predviđenom u općinskom proračunu).

Prijave na javni poziv zaprimaju se do 24. listopada 2020. godine, a na službenoj web stranici Općine Rovišće je kreiran i on-line obrazac putem kojeg se prijava može dostaviti. Iz Općine mole studente da zbog epidemiološke situacije oko korona virusa, koriste što više ovu formu prijave. Svi potrebni obrasci mogu se preuzeti također na web stranici.

-Općina Rovišće jedna je od općina koja je posebno osjetljiva kada su u pitanju mladi i koja brine o mlađim uzrastima. Djeca su budućnost ove zemlje i moramo im priuštiti kvalitetno i sigurno odrastanje te im samim time ponuditi odgoj, obrazovanje i kvalitetan život i budućnost na ruralnom području – kazao je načelnik Općine Slavko Prišćan te nastavio.

-Svjesni smo da je ova godina koja prolazi u znaku pandemije vrlo teška tako da pokušavamo na sve načine pomoći roditeljima. Počevši od brige za novorođenčad gdje svako novorođeno dijete na području Općine ostvaruje pravo na jednokratnu pomoć od 1500 kuna. Početkom 2020. godine otvorili smo dječji vrtić Palčica, čija je vrijednost rekonstrukcije, nadogradnje i opremanja prelazila 3,6 milijuna kuna. Kapacitet djece se time povećao sa 35 na gotovo 90 malih polaznika, a Općina je nastavila sa sufinanciranjem cijene boravka u dječjem vrtiću za svako dijete od 980 kuna dok roditelji plaćaju 650 kuna. Važno je napomenuti da je Općina Rovišće jedna od onih u kojima je demografska slika pozitivna. Uz sve, osigurali smo školarcima komplete bilježnica i osnovni školski pribor za sve učenike 1.-.8. razreda, a srednjoškolcima već godinama sufinanciramo prijevoz kako autobusnim tako i vlakom. Ponosni smo na naše mlade te smatramo da ćemo jednu lijepu priču u ovoj godini zaključiti sa jednokratnom potporom za studente te im tako zaželjeti uspješnu novu akademsku godinu – naglasio je načelnik Slavko Prišćan.

Obrazac za prijavu, kao i sve upute nalaze se na web stranici Općine Rovišće.