Međimurski župan Matija Posavec koji je na lokalnim izborima ponovno osvojio mandat župana i to već u prvom krugu, danas je posjetio Bjelovar i pružio podršku nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Bjelovara Davorinu Posavcu.

-Došao sam u Bjelovar podržati svoje stranačke kolege i kolegice kao i Davorina Posavca za gradonačelnika Bjelovara. Lokalni izbori su izbori neposrednog kontakta s građanima i tim izborima se određuje kakve ćemo imati bolnice, ceste ili škole. Županija iz koje ja dolazim je uvijek imala odlične odnose sa Bjelovarsko – bilogorskom županijom zahvaljujući gospodinu Bajsu. Sada želim da naša županija i naš Čakovec na visokom nivou surađuju i sa Gradom Bjelovarom i uvjeren sam da će ta suradnja biti veoma uspješna ako gradonačelnik bude gospodin Posavac. Inače, Davorin Posavac dolazi iz gospodarstva što je veoma važno, dokazao se kao direktor najuspješnijeg poljoprivrednog sajma u Hrvatskoj i ako će na taj način voditi Grad, Bjelovar će zasigurno postati perjanica ovog dijela Hrvatske – poručio je Međumurski župan Matija Posavec.

Bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs također je dao punu potporu Davorinu Posavcu.

-Kao župan surađivat ću s bilo kim koga građani Bjelovara izaberu, ali moram naglasiti da i u prvom krugu pa tako i sada podržavam Davorina Posavca. Razlog je jasan. Gospodin Posavac dokazao se kao gospodarstvenik, ima puno kvalitetnih ideja za koje smatram da trebaju zaživjeti. Prije svega tu mislim na smanjenje prireza, otvaranje nove gospodarske zone kao i izgradnje nove škole. Također, sa gospodinom Posavcem dijelim razmišljanje o tome kako da Bjelovar postane regonalno središte i ako ga građani izaberu za novog gradonačelnika uvjeren sam da će to Bjelovar i postati.

Okupljenima se obratio i kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac koji se zahvalio Međumurskom i Bjelovarsko bilogorskom županu na potpori te je istaknuo da je sa županima prije konferencije imao vrlo konstruktivan sastanak.

-Imam veliki motiv da svi zajedno radimo za Grad Bjelovar. Moja vizija je da Bjelovar mora imati brzu cestu, jače gospodarstvo, podržat ću izgradnju nove bolnice kakvu Bjelovar zaslužuje i kada postanem gradonačelnik Bjelovar će imati odličnu suradnju sa susjednim županijama – zaključio je Posavac.