Ružna scena u kojoj je usred bijelog dana fizički napadnut prometni policajac odigrala se početkom mjeseca praktički u samom središtu Bjelovara. Nakon što je djelatnik mobilne jedinice za nadzor prometa zaustavio muškarca, koji je vršio nedozvoljeni prijevoz duhanskih proizvoda čiji je promet zabranjen, sljedećeg dana na Trgu Stjepana Radića dočekali su ga A. M. (27) i A. N. (36), dvojac koji je organizirao prijevoz ilegalne robe. Prišli su policajcu i 27-godišnjak mu je u namjeri da ga ustraši rekao da će ga ubiti, dok mu je 36-godišnjak, također u namjeri da ga ustraši, rekao da će ubiti i njega i cijelu njegovu obitelj.

 Pokušali uzeti mobitel

Nakon što su policijskom službeniku PU Bjelovarsko-bilogorske izrekli ozbiljne prijetnje usmrćenjem, on je pokušao pozvati pomoć. U cilju poduzimanja policijskih poslova privođenja i njihovog uhićenja, on je mobitelom htio zatražiti pomoć drugih policajaca, a 27-godišnjak i 36-godišnjak su mu u cilju onemogućavanja u poduzimanju ovih službenih radnji, pokušali uzeti mobitel iz ruke. U tome nisu uspjeli, no zatim su policajcu zaprijetili da će ga teško tjelesno ozlijediti ako im ne preda mobilni telefon.

Potom ga je 36-godišnjak pokušao rukom uhvatiti za vrat te je ogrebao policajca u predjelu jabučice, a 27-godišnjak je policajca jednom rukom uhvatio za vrat i počeo ga gušiti, a drugom ga je šakom udario u lijevi obraz. Policijski službenik se nekako uspio izvući iz ove opasne situacije, otići do svog automobila i pozvati pojačanje, a u navedenom događaju je zadobio tjelesne ozljede. Napadači su se potom izgubili s mjesta događaja, no ubrzo su uhićeni i trenutačno se nalaze u istražnom zatvoru.

-Općinsko državno odvjetništvu u Bjelovaru provelo je dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv osobne slobode, prijetnju te kazneno djelo protiv javnog reda, prisilu prema službenoj osobi – otkrila je glasnogovornica Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru Sandra Knok Čanić i dodala da je u međuvremenu protiv nasilnika već podignuta i optužnica.

U istražnom pritvoru

-Nakon provođenja navedenih dokaznih radnji Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv oba osumnjičenika jer osobite okolnosti upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo. Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru protiv osumnjičenika je odredio istražni zatvor, a Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru protiv oba okrivljenika podiglo je pred Općinskim sudom u Bjelovaru optužnicu zbog kaznenog djela protiv osobne slobode, prijetnje te kaznenog djela protiv javnog reda, prisile prema službenoj osobi – zaključila je glasnogovornica.