Ljubitelji ribolova jedva su dočekali početak ribičke sezone koju je među prvima na garešničkom području otvorilo Športsko ribolovno društvo “Som” iz Kaniške Ive.

-Lijep sunčan dan kao stvoren je za odlazak u prirodu, a ako si pri tom i strastveni ribič nema ljepšeg nego otići na ribnjak, zabaciti štap i prepustiti se slatkom čekanju, kaže Zvonko Andri strastveni ribič iz Čazme kojemu nije bilo teško doći do Kaniške Ive na ribnjak. Ovdje je, kaže, sve uredno, čisto i što je najvažnije, dobro je društvo. Malo se popriča, pojede i ugodno provede dan bez obzira ima li ulova ili ne. Za sve to zaslužni su članovi ribičkog društva koji su okoliš ribnjaka pomno uredili pa ne treba čuditi da je ribnjak ŠRD “Som” postao omiljeno mjesto za ribolov ne samo Garešničana već i ribiča iz susjednih gradova.

-Jedno smo od 12 ribičkih društava na ovom području. Imamo 50-ak aktivnih članova. Mahom je riječ o strastvenim ribičima, ljubiteljima prirode i vrlo vrijednim ljudima koji vode računa da na ribnjaku bude sve kako treba. Sami sve uređujemo i gradimo kako bi ribnjak postao mjesto okupljanja što većeg broja posjetitelja. Nedavno smo se pobrinuli da za otvorenje ove ribičke sezone poribimo ribnjak s 400 kilograma šarana i 250 kilograma amura kako bi sezona protekla što uspješnije za naše ribiče i ljubitelje prirode. Sve novine objavljujemo na Facebook stranici pa ne treba čuditi da imamo sve veću posjetu tijekom ribičke sezone, rekao je predsjednik društva Ivica Bencetić.

Osim ribiča, na ribnjak u Kanišku Ivu sve više dolaze i cijele obitelji. Izlet uz vodu mnogima je privlačan posebno kada članovi društva organiziraju razne fešte. Najpoznatija je za 1. svibnja kada se tradicionalno radi piknik uz grah s kobasicama i neizostavni fiš paprikaš. Okupi se, kaže Bencetić i po 100-tinjak ljudi pa fešta zna potrajati i do dugo u noć. Sve to svrstalo ih je u jedno od najatraktivnijih ribičkih društava na garešničkom području koje je sve posjećenije. Sasvim dovoljno za početak jedne lijepe turističke priče.