Večeras, ( četvrtak, 22. siječnja ) u Bjelovaru počinje 12. Međunarodni udaraljkaški tjedan, odnosno IPEW 2015. Riječ je o već tradicionalnom glazbenom događaju koji iz godinu u godinu Bjelovar pretvara u svjetsko središte udaraljkaške umjetnosti. Prijašnjih godina, u Bjelovaru je u sklopu događaju nastupilo oko 500 izvođača, učeničkih, studentskih i profesionalnih glazbenih grupa iz Francuske, Brazila, Španjolske, SAD-a, Slovenije, Argentine, Japana, Njemačke, Belgije i mnogih drugih zemalja. Izvođači ove godine po prvi puta dolaze iz daleke Kolumbije.

– Festival osim večernjih koncerata nudi i dopodnevne radionice, prvenstevno namijenjene mladim glazbenicima. Pruža im se prilika za stjecanje novih vještina, znanja i kompetnecija, kao i razmjenu iskustva. Međunarodni udaraljkaški tjedan svakako promiče toleranciju, uvažava druge i drukčije, odnosno cijeli svijet približava lokalnoj razini, kaže Sonja Štefanac, ravnateljica Glazbene škole Vatroslav Lisinski.

Atraktivna manifestacija traje od 22. do 24. siječnja, a koncerti svaku večer “startaju” u 19,30 sati u Domu kulture. Ulaznice se mogu kupiti u tajništvu Glazbene škole ili na ulazu Doma kulture. Postoji i mogućnost kupnje trodnevnog paketa ulaznica po cijeni od 70 kuna.

(dc)