Završetkom nastave za sve školarce, ali i njihove roditelje započela je sezona nabavljanja udžbenika za narednu školsku godinu. Dok se neki odlučuju za kupnju novih knjiga, veliki dio roditelja svim će školarcima nabaviti one rabljene i time znatno rasteretiti obiteljske budžete. Jedna od već dobro uhodanih opcija za razmjenu rabljenih udžbenika je ona putem učeničkog antikvarijata “Nema frke” koji je svojim radom u bjelovarskoj Nazorovaj ulici započeo proteklog ponedjeljka, a bit će otvoren sve do 21. srpnja.

-Naša humanitarna udruga “Hodočašće života” učenicima i njihovim roditeljima pomaže što povoljnije nabaviti školske udžbenike. Oni ovdje imaju priliku donijeti udžbenike razreda koji je školarac završio te ih zamijeniti za udžbenike za sljedeći razred. Na taj se način postižu uštede od 50 posto u odnosu na kupnju novih školskih knjiga – pojašnjava Monika Mitrović dodajući kako je već sada potražnja zaista dobra, ali i kako svake godine antikvarijat posjeti oko dvije tisuće roditelja i učenika. Jedna od majki koja već nekoliko godina dolazi u ovaj antikvarijat kako bi za svoje školarce nabavila što povoljnije udžbenike je Mirjana Ileković čija su djeca učenici Medicinske škole Bjelovar.

-Sin i kći trebaju udžbenike za drugi, odnosno treći razred srednje škole, a nabavom u antikvarijatu mogu osjetno rasteretiti kućni budžet. Stoga već nekoliko godina dođemo ovdje, razmijenimo udžbenike te za možda 200-tinjak kuna nadoplate možemo dobiti čitav set, a onda u knjižari kupimo samo radne bilježnice – pojašnjava Ileković.