BJELOVAR – Tradicionalno pet dana prije Božića u Ulici Petra Zrinskog počela je prodaja božićnih drvaca koja je zbog te prigode zatvorena za sav promet. Većina prodavača već je rano jutros zauzela svoje pozicije te poredala svoja drvca tako da je ova ulica u centru grada postala prava zelena oaza.

-Ovdje ćemo biti svaki dan do Badnjaka od 7 do 19 sati. Prodajemo smreku, zatim srebrnu smreku i jelu. Cijene se kreću od 50 kuna pa do 250-300 kuna, ovisi što kupac želi. Cijene određujem po vrsti drvca, veličini i općem dojmu, a što se tiče prodajem, vjerujem da ćemo prodati do Badnjaka 150 komada – izjavio nam je Domagoj Lebec. Razgovarali smo i s drugim prodavačem, Draženom Hruškom koji već godinama prodaje božićna drvca u Bjelovaru.

-Prodajem običnu smreku koja je u bjelovarskom kraju možda i najomiljenija. Zatim srebrnu smreku i jele. Cijene su šarene, ali počinju od 50 kuna pa nadalje. Jele su nešto skuplje jer one i duže rastu. Prijašnjih godina je prodaja išla puno bolje, ali nadam se da ćemo prodati do 150 komada – izjavio je dugogodišnji proizvođač Hruška i dodao da najveću gužvu očekuje za vikend, posebno ako će biti dobro vrijeme. (vec)