Prošlotjedna pobuna dijela stanara Ulice Matije Gupca ispred čijih noseva je trebao biti izgrađen javni WC ipak je urodila plodom. Umjesto preko puta stambenih zgrada, na udaljenosti od tri metra, javni WC bit će izmješten 20-ak metara dalje u Borik. I dalje će služiti svojoj svrsi, a neće predstavljati problem stanovnicima. Trošak izmještanja javnog WC procjenjuje se na 20-ak tisuća kuna, što je, u odnosu na ukupna ulaganja u uređenje Borika, zanemariv iznos.

Daleko od očiju, daleko od nosa

– Položaj izgradnje javnog sanitarnog čvora izrazito je nepovoljan za sve buduće korisnike, kao i za stanare obližnjih stambenih objekata. Budući javni sanitarni čvor nalazio bi se oko 150 metara dalje od dječjeg igrališta te otprilike jednako toliko i od sportskih igrališta. Smatramo da je na taj način objekt potpuno dislociran i u budućnosti neće ispunjavati svoju svrhu. Iz tog razloga upitna je njegova svrha i funkcija – stajalo je u zahtjevu dijela stanovnika Ulice Matije Gupca koji su tražili izmještaj.

Iako se ne čini tako, izmještanje WC-a ispostavilo se kao dosta velik problem za gradsku upravu i to zato što se prosvjednicima pridružio gradski vijećnik Nenad Nekvapil.

Strah od vijećnika Nekvapila

Umjesto da diplomatski ignoriraju predstavnika suprotne političke opcije i mirno saslušaju stanare, gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik za komunalna pitanja Igor Brajdić najviše pažnje posvetili su političkom prepucavanju sa svojim oponentom putem društvenih mreža, dok su stanovnici Gupčeve čitavo vrijeme bili u drugom planu.

Ipak, u trenutku razuma dogovoreno je da nezadovoljne stanare primi zamjenik Brajdić, što se dogodilo ovog ponedjeljka. I taj sastanak je, kažu upućeni, počeo tako što je zamjenik Brajdić citirao Nekvapilove navode s društvenih mreža, no nakon nekog vremena sve je ipak krenulo u konstruktivnom pravcu.

Nakon obilaska terena, projektanti su prihvatili prijedlog stanara da se WC izmjesti 20-ak metara dalje i tako se smirila bura u čaši vode.