BJELOVAR – Centar za cjeloživotno učenje pod vodstvom ravnateljice Zvjezdane Galkowski u suradnji sa umjetničkom organizacijom ‘Shooma’ koju vodi plesna umjetnica Irma Unušić organizira program razvoja publike ‘Korak za ples’ s ciljem razvoja publike u području plesne umjetnosti koja je slabo zastupljena u gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

-Projekt ‘Korak za ples’ je projekt razvoja plesne publike koje je podržalo i Ministarstvo kulture. Ono, dakle ima za cilj razvoj publike suvremenog plesa koji je u Bjelovaru i našoj županiji nažalost slabije zastupljeno. Ciljana skupina su nam djeca i mladi, ali naravno i njihovi roditelji – rekla je plesna umjetnica Irma Unušić. Dodaje da će u sklopu programa biti organizirano pregršt radionica i nastupa i to ne samo u Bjelovaru već i u ostalim županijskim gradovima.

-Jedna od prvih aktivnosti će biti plesna igraonica koju radimo u suradnji s Narodnom knjižnicom ‘Petar Preradović’ i Bjelovarskim kazalištem. Također ćemo organizirati ‘Plesno čitanje priča’, ‘Radionice scenskog pokreta’, a posebno smo ponosni što ćemo organizirati i ‘Plesni park’ gdje će glazbeni i plesni umjetnici iz Zagreba s mojom malenkošću održati improvizacijski plesno – glazbeni koncert i to u našem središnjem parku. Očekuje nas zaista mnogo plesnih događanja tijekom ljeta u našem parku – poručila je Irma. (vec)