Jučer (nedjelja) u 18 sati u središnjem parku održana je plesna predstava pod nazivom Pikniknik. Predstavu su održala djeca od 7 do 12 godina uz veliku potporu svojih roditelja, prijatelja i ostalih gostiju.

-Pikniknik je plesna predstava o sreći, o malim stavrima, a nastala je unutar Plesnog laboratorija 2, autorskog plesnog programa Kulturnog i multimedijskog centra. Nastajanje predstave je trajalo tri mjeseca i raditi s djecom plesnu predstavu je bilo jedno fantastično iskustvo – izjavila je Irma Unušić, autorica plesne predstave.

Dodaje da je Plesni laboratorij 2  autorski projekt koji je osmišljen kao program u kojem se uz profesionalno vodstvo plesnog umjetnika kreira plesna predstava, a rad se temelji na znanjima kreativnog i suvremenog plesa te se potiče aktivno sudjelovanje polaznika u kreativnom procesu.

-Imat ćemo još jedna izvedba u kolovozu u sklopu programa Bjelovarskog kulturnog ljeta. A reprizne izvedbe predstave održat ćemo kroz sljedeću akademsku godinu u vrtićima i osnovnim školama grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.  Želja je upoznati djecu s idejom suvremenog plesa i suvremene umjetnosti uopće, a uz to će se održati radionica kreativnog plesa za zainteresiranu djecu u svakoj od školi domaćina – poručila je Unušić