Danas u 11 sati na gradskom korzu počele su Plazma Sportske igre mladih koje su okupile gotovo tisuću osnovnoškolaca s područja Bjelovara. U 11 sati zapaljen je plamen ‘Turneje radosti’ nakon čega su počela natjecanja u graničaru i trčanju na 60 metara. Također, osnovnoškolci će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore. Nakon današnjeg dana u Bjelovaru, Sportske igre nastavljaju svoju turneju sutra u Osijeku.

-Sportske igre mladih idu već 22. godine. Protekle godine proširili smo se na BiH i Srbiju. Cilj je promovirati sport mladima i zato smo se danas okupili u Bjelovaru. Inače, danas će se osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda natjecati u graničaru i trčanju na 60 metara, a pobjedničke ekipe će osigurati državno natjecanje u Savudriji – rekla nam je Tihana Butorac iz Sportskih igaramladih.

Inače,  Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima. Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja.  (V. Cindrić)