Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije (TZBBŽ) u sklopu Klastera Središnje Hrvatske te uz potporu Hrvatske turističke zajednice, zajedno sa subjektima iz privatnog sektora, predstavila se ovog vikenda (od 18. do 20. ožujka 2016. godine) na međunarodnom turističkom sajmu Place2go u Zagrebu. Riječ je o najvećem sajmu turizma u Hrvatskoj koji okuplja brojne izlagače iz 20-ak zemalja. U potrazi za dobrom i zanimljivom turističkom ponudom štand TZ BBŽ bio je bogato posjećen. Među inima, oduševljenje prezentiranim iskazali su japanski veleposlanik Keiji Ide, pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, direktorica sajma Place2go Damjana Domanovac, poznati hrvatski pisac Miro Gavran. Najviše interesa vladalo je za ponudu wellnessa i zdravlja Daruvarskih toplica, eno-gastronomije turističkih gospodarstva i vinarija na Bilogorskoj vinskoj cesti, ali i brojne manifestacije.

Gostovali mnogobrojni OPG-i

Posebno je veliko zanimanje izazvalo 20 jednodnevnih i višednevnih osmišljenih turističkih programa za boravak turista u našoj županiji, koje je TZBBŽ u suradnji s privatnim sektorom po prvi puta prezentirala i u zajedničkoj online i offline brošuri.

Na sajmu Place2go osim promo materijalima i izravno su se predstavili : OPG Vlajinić – Na malenom brijegu, Daruvarske toplice, OPG Mihoci – Vrata Bilogore, OPG Matej Kovačević, Termalni vodeni park Aquae Balissae, OPG Šapić – Vinia, Vinarija i restoran Coner, Božićna bajka obitelji Salaj, Udruga Bilogorski turistički put, Romska kuća, Datours te lokalne turističke zajednice s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.