Dolazak jesenskih hladnoća aktualizirao je pitanje plaćanja računa za plin. Podsjetimo, jedna od posljedica stečaja Elektrometala je i ukidanje mogućnosti plaćanja računa u Rusanovoj ulici, u sjedištu nekadašnjeg bjelovarskog gospodarskog diva. Brojni Bjelovarčani upravo su na toj lokaciji voljeli plaćati račune u gotovini jer za takav oblik plaćanja nije bilo nikakve dodatne naknade.

No, novi vlasnici, a distribuciju plina preuzela je zagrebačka tvrtka GPZ – Opskrba, omogućili su plaćanje bez naknade na drugim, čak i brojnijim lokacijama, ne samo u svim gradovima Bjelovarsko-bilogorske županije, pa čak i u općini Veliki Grđevac, nego i u Koprivničko-Križevačkoj, Virovitičko-podravskoj županiji te Zagrebu. Naime, računi za plin sada se bez naknade mogu plaćati u poslovnicama Sberbanke, ali i određenim kioscima Tiska te u određenim Konzum trgovinama.

Konkretno, u Bjelovaru je račune moguće plaćati na kioscima Tiska na Autobusnom kolodvoru, oba kioska na placu, sva tri kioska u središnjem gradskom parku, pored bolnice i u shopping centru Stop&Shop. Jednako tako, račune je moguće plaćati u Čazmi na kiosku kod suda i u Ulici kralja Tomislava, a u Daruvaru u centru i Radićevoj ulici. Na kioscima će račune za plin moći plaćati i Grubišnopoljci i Velikogrđevčani, dok će Garešničani to moći učiniti u Konzumu.