Kao što su i najavili, novi članovi Uprave Peveca “obračunali” su se sa svojim prethodnicima. Podsjetimo, nakon što su bivšeg predsjednika Uprave Darka Šketa otpustili uz nekoliko kaznenih prijava zbog sumnji na malverzacije, novi predsjednik Uprave, Jurica Lovrinčević, drastično je izmijenio financijska izvješća za prethodnu, 2015. godinu.

– Zbog ispravka prethodnog razdoblja od 66,8 milijuna kuna u bilanci, rezultat je prepravljen te preneseni gubitak iznosi 30,31 milijuna kuna. Da se navedeno knjižilo u 2015. rezultat te godine bi bio gubitak od 42,7 milijuna kuna – istaknuo je Lovrinčević dodajući i kako je gubitak u 2016. nakon pokrića iz zadržane dobiti oko 17,7 milijuna kuna.

 Preko 90 milijuna kuna rezervacija

Prema neslužbenim informacijama koje prenosi Poslovni dnevnik, najveća stavka su rezervacije na ime sudskih sporova koji su u tijeku. Ukupni iznos prelazi 90 milijuna kuna. Inače, dioničarima Peveca na skupštini koja će se održati u Sesvetama 12. lipnja predlaže da se uvrštenje dionica u Službenu kotaciju Zagrebačke burze odgodi do 1. lipnja iduće godine, iako su dionice već odavno trebale biti uvrštene. S druge strane, Pevec je 2016. investirao velikih 77 milijuna kuna, pri čemu najveći dio u kupovinu nekretnina. Sve investicije realizirane su vlastitim sredstvima, napominju iz Peveca. Vrijedi napomenuti i kako je prošlu godinu Pevec d.d. završio s gotovo 1,4 milijarde kuna što je rast od 19 posto u odnosu na godinu prije. Neto dobit je prepolovljena na oko 12,5 milijuna kuna, i to upravo zbog rezervacija za sudske sporove.

I. Kokoruš