Mario Petreković, poznati bjelovarski komičar sa zagrebačkom adresom, osoba je iz koje pršte zanimljive ideje sa čim su već dugi niz godina upoznati građani diljem zemlje. Ovaj Bjelovarčanin naveliko je poznat po svojem osebujnom smislu za humor zbog čega ga, između ostalog, angažiraju mnoge TV kuće, a on u svim javnim nastupima ponosno ističe da je iz Bjelovara. Tako je nedavno došao na ideju da u Zagrebu osnuje KGB, odnosno Klub grada Bjelovara.

Rastuće članstvo

-Udruga već ima sjedište u Zagrebu na lokaciji Radnička cesta 27bb, Tvornica Katran. Ja ću biti diktator te udruge, ali i glasnogovornik jer sam najmanje knjiga pročitao, ali mogu najviše pričati, a već i imam potporu brojnih Bjelovarčana s adresom u Zagrebu – u svome stilu nam priča Petreković. Kaže da su se KGB-u već pridružili braća Navojec, Alan Katić, Dudo i Goran Čačija te brojni drugi.

-Osnovna nam je želja okupiti i brinuti o brojnim Bjelovarčanima koji žive, rade i studiraju u Zagrebu te putnike namjernike iz Bjelovara koji se zateknu u glavnom gradu. U planu nam je barem jednom mjesečno organizirati druženje Bjelovarčana uz prigodni program, a odlična prilika za prvi korak će biti 8. ožujka kada se u prostoru TNT održava predstavljanje novog albuma bjelovarskog benda Petar Punk – ističe Petreković. Dodaje da je u planu organiziranje i ostalih kulturnih događanja i prezentiranje bjelovarskih umjetnika u Zagrebu kao i najave gospodarskih i kulturnih događaja u Bjelovaru, kao što su BOK festival, Terezijana, Bjelovarski sajam i drugi.

-U suradnji s Gradom Bjelovarom i Bjelovarsko bilogorskom županijom imamo u planu ponuditi dio svog prostora na stalno korištenje bjelovarskim studentima koji svoj prostor u Zagrebu još uvijek nemaju, a prijeko je potreban radi udruživanja studenata u razne interesne skupine radi lakšeg ostvarivanja ciljeva – naglašava Petreković. Dodaje da je u planu i organizirati prijevoze Bjelovarčana autobusom u
Zagreb na događanja koja organizira KGB.

Političke ambicije

-Imamo mnogo planova i ideja. Želimo zbližiti naše Bjelovarčane u Zagrebu. Da stvar bude ozbiljnija izradili smo i logo KGB-a, a ja kao diktator ove Udruge dat ću sve od sebe da ona uspješno funkcionira jer moramo napraviti sve najbolje za očuvanje i opstanak naše male, skromne, ali društvu prijeko potrebne zajednice bjelovarskih bilogoraca koji su u glavnome gradu, državi pa i svijetu tokom minulih godina ostavili svoj pečat i dostojanstveno prezentirali nam rodni Bjelovar na kulturnom i sportskom polju. Pa i u politici, vjerovali ili ne – zaključuje Petreković (Vedran Cindrić)