BJELOVAR – Petarde su u ovo doba godine tradicionalno iznimno popularne i tražene. Posebno je to naglašeno kod mlađih koji veselje i uzbuđenje vide u eksploziji tih sitnih naprava. S druge strane roditelji su opravdano zabrinuti kada im se djeca igraju s pirotehničkim sredstvima zbog mogućeg nesavjesnog korištenja i onog najgoreg, teškog ozljeđivanja. No, da ima i odraslih kojima treba itekako objasniti kako petarde znaju biti iznimno opasne i gdje se nikako ne smiju koristiti dokazao je 27 – godišnji Bjelovarčanin koji je u srijedu bacao petarde među ljude u samom središnjem parku.

No, to mu očigledno nije bilo dovoljno opasno pa je nakon tog odlučio petarde bacati i na Bjelovarsko klizalište, gdje se svaki dan kližu građani i to ponajviše oni najmlađi. Policija je reagirala i 27- godišnjem Bjelovarčaninu oduzela pirotehnička sredstva, a protiv njega je podignuta prijava nadležnom sudu.

Inače, na području Hrvatske prošle godine je u razdoblju od 15. prosinca i 8. siječnja zabilježeno 12 lakih i četiri teške tjelesne ozljede. (vec)