Petar Bošnjak više nije trener NK Bjelovara. Nakon što je pet kola prije kraja jesenskog dijela prvenstva zbog klasične ‘nogometne šok terapije’ na klupi zamijenio Alena Mrzlečkog, ali i što je od predsjednika Josipa Tominca dobio podršku da na toj klupi ostane i u nastavku prvenstva, Bošnjak se klupskom rukovodstvu zahvalio na ukazanom povjerenju.

‘Na treningu imam tri igrača. Pa ni Belu ne možemo odigrati’

– Obavijestio sam predsjednika Tominca da u proljetnom dijelu prvenstva ne želim biti trener seniorske momčadi s tim što i dalje ostajem u klubu raditi kao trener pionirske selekcije s kojom sam i do sada radio. Razloga za moju odluku ima nekoliko. Prva je ta što se klub zbog opravdanih okolnosti nalazi na niskim organizacijskim granama i što je u njemu vrlo teško raditi kao trener seniorske momčadi. Naime, između ostalih problema kao što su pomanjkanje igračke kvalitete, neadekvatnih terena, rekvizita i svega što bi klub koji razmišlja o drugoj ligi obavezno trebao imati, na našem zadnjem treningu bilo je samo tri igrača. Pa, nema nas dosta ni za ‘Belu’ a kamoli za jedan normalni selski trening. Bitan razlog je i taj što ja ovu momčad nisam selektirao, što ju nisam kompletirao, što ove igrače nisam ja doveo u klub i sad bih ja s tom momčadi trebao napraviti neke rezultate i trebao bih odgovarati za njene rezultate. Osim toga, po novom pravilniku o registracijama igrača više nema dosadašnjeg prijelaznog zimskog roka. Po tom novom pravilniku igrači tokom zime više ne mogu promijeniti klub na recipis kao što su mogli do sad, što znači kako je gotovo nemoguće očekivati da će se NK Bjelovar dostojno pojačati za drugi dio prvenstva. Ja tu odgovornost jednostavno ne mogu prihvatiti – kazao je Petar Bošnjak koji je dodao kako je njegova odluka konačna jer jednostavno svaka daljnja suradnja na ovakvom nivou nema smisla.

BOŠNJAKU VELIKO HVALA

Iako mu je prije nekoliko dana dao punu podršku, međutim, predsjednik Tominac kao da nije iznenađen odlukom sada već bivšeg trenera Bošnjaka.
– Potpuno razumijem trenera Petra Bošnjaka, no, stanje u seniorskoj momčadi NK Bjelovara je produkt odnosa svih onih koji brinu o sportu u gradu. Ne želim spominjati izgradnju novog stadiona, brigu o nogometu u Bjelovaru i o sličnim detaljima. Škola nogometa o kojoj mi direktno brinemo je u vrhu Hrvatske što je NK Bjelovar i potvrdio plasmanom kadeta i juniora među osam najboljih u Hrvatskoj. Normalno da smo zatečeni Perinom ostavkom, no, srećom imamo dovoljno vremena da nađemo novo riješenje. U svoje ime i ime kompletnog klupskog Izvršnog odbora Bošnjaku upućujem veliko hvala što je uskočio u kritičnom trenutku i što je konsolidirao momčad. Naime, radi se u sjajnom treneru koji nam je potrebniji u školi nogometa, a mi ćemo naći trenera za seniorsku momčad koji će nastaviti tamo gdje je Bošnjak stao – za sada je rekao predsjednik Josip Tominac.