Druga osnovna škola Bjelovar ušla je u pilot projekt e-Škole na koji se prijavilo čak 700 škola, a samo 151 školi je odobren. Tako je škola  dobila učionice opremljene sustavom CMS, prvenstveno za rad u STEM. U prijevodu, učenici uz pomoć tableta pišu zadaće i obavljaju sve matematičke i ostale zadatke te na taj načine koriste pametnu tehnologiju, a istovremeno na velikom pametnom ekranu prate predavanje nastavnice.

-Od samog početka mandata govorimo da želimo od Bjelovara napraviti ‘pametan grad’ i ovo je također jedan od dokaza da smo na uspješnom putu. Ovaj projekat smo poduprli sa 60 tisuća kuna i to samo za ovu školu. Također, od iduće godine ova škola će zasjati u novom ruhu tako da ćemo izvana promijeniti fasadu, a unutar škole će biti obavljeno veliko renoviranje. Sve to će biti u suradnji s EU fondovima koji će ovaj projekat od četiri milijuna kuna financirati sa 85 posto – izjavio je gradonačelnik Hrebak te dodao da će Grad raditi na podizanju kvalitete svih pet osnovnih škola jer su upravo škole pokazatelj kakvi su gradovi.

-Mi nastavnici se obraćamo učenicima koji doma žive u drugačijem okruženju. Doma se služe internetom, tabletima, pametnim telefonima, a onda dođu u klasičnu učionicu gdje očekujemo da budu aktivni na njima sada dalek način. No, sada mogu obavljati sve zadatke na modernim tabletima koji su međusobno umreženi, a ja na svome laptopu mogu vidjeti svake sekunde tko i na kakav način obavlja svoj zadatak – pojasnila je nastavnica matematike Milka Fofonjka