BJELOVAR/SISAK- Zahvaljujući najnovijoj smotri koju su u Sisku osmislili i proveli njihovi srednjoškolci, do mile volje mogli su njihovi građani uživati u razno raznim palačinkama. Doznajemo da se toga dana ispeklo i pojelo najmanje tisuću palačinki.

No, sva je prilika da ćemo i u bjelovarskom kraju biti jednom u istoj prilici. Naime, sa sisačkog 1. Palačinka kupa učenici iz bjelovarske Turističko-ugostiteljske škole vratili su se kao šampioni.

Naime, učenik Matej Kudus osvojio je prvo mjesto jer je od zadane količine namirnica ispekao najbrže i najviše palačinki. Uz Mateja na sisačkoj zanimljivoj smorti iz bjelovarskog TUPŠ-a bio je i Martin Vinković zajedno sa svojim mentorima Igorom Grgićem, Tihomirom Čurćijom i socijalnom pedagoginjom Tanjom Bedeković.

Bjelovarska ekipa osvjetlila je obraz svoje škole i grada

Cilj smotre je promicanje stručnih kompetencija učenika, a tema ‘Palačinka kupa’ bila je stručnost i brzina pripremanja palačinki te flambiranje. Svoju kreativnost i vještinu pokazalo je pedeset učenika i profesora iz Siska, Zagreba, Karlovca, Bjelovara, Topuskog, Zaprešića, Garešnice, Zaboka i Samobora.

Počastili su okusne pupoljke posjetitelja te otkrili što je novo u pripremi omiljenih palačinki i kako mogu nemoguće kombinacije spojiti u sasvim moguće delicije, uz mirise i okuse koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Iako smotra nije tipičnog natjecateljskog karaktera Matej se u Bjelovar vratio i s nagradom i to Delimano tavom za pečenje palačinki.