Danas (subota) dopodne u središnjem parku održane su prve Obiteljske zabavne igra – OZI. Podsjetimo, igre su osmišljene su s namjerom da ojačaju ”instituciju” obitelji, povežu njene članove kako bi kroz zajedništvo i natjecateljski duh, kroz smijeh i zabavu proveli dio slobodnog vremena zajedno, što u ovim burnim vremenima s puno obveza i zauzetosti i djece i roditelja biva doista teško ostvarivo.

Obiteljske zabavne igre namijenjene su roditeljima s djecom od 4 do 8 godina starosti. Ako u jednoj obitelji ima više djece koja sudjeluju u igrama, onda se rasporedi tko od djece igra koju igru. Danas je nastupilo nekoliko ekipa koje su se natjecale u pomno osmišljenim igrama koje su zabavile natjecatelje, ali i prolaznike. Bilo je tu slaganja velikih puzli, stavljanja majica i čarapa na štrik, ”pecanje” riba i još mnogo drugih igara, a svaka obitelj je dobila vrijednu nagradu.
-Meni i mojoj obitelji je ovo bilo jedno fenomenalno iskustvo. Svi smo se super zabavili. Mislim da bi takvih događanja trebalo biti još više u našem gradu i svakako dolazimo i sljedeću subotu – izjavila je Katarina Rajič, jedna od sudionica OZI-a.