Sinoć (petak) u Gradskom muzeju Bjelovar otvoreno je Bjelovarsko ljeto 2017 koje će potrajati dva mjeseca. Bjelovarsko ljeto ovoreno je izložbom bjelovarskih umjetnika pod nazivom Susret u zavičaju 3. Izložba je to koja je prvotno nastala još davne 1976. godine čiji je jedan od inicijatora bio tadašnji student, a danas ravnatelj Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar, Dubravko Adamović.

-Davne 1976. godine nas par studenata Likovne akademije zanimalo je tko je sve završio Akademiju i tko se sve bavi likovnom umjetnošću s našeg područja i počevši nabrajati  imena došla nam je ideja da ih sve okupimo na jednom mjestu. Tako smo čak došli i do velikih imena kao što su Vojin Bakić i Edo Murtić. Tadašnjoj ravnateljici muzeja se naša ideja svidjela i tako je nastala izložba Susret u zavičaju 1. – prisjeća se Adamović. Dodaje da je sljedeći susret bio tek 2003. godine kada je bio ravnatelj muzeja,a  jučer je konačno došlo do izložbe Susret u zavičaju 3. Inače, izložba je otvorena do 30. srpnja.

Bjelovarsko ljeto 2017. nakon otvaranja izložbe najavila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

-Posebna mi je čast što mogu otvoriti ovogodišnje Bjelovarsko ljeto. Imat ćemo oko stotinu događanja u dva mjeseca. Većina događanja će biti održana na korzu, a jedan dio i na Gradskom bazenu. Bjelovarsko ljeto završit će 2. rujna nastupom Zagrebačkog orkestra mladih na paviljonu – izjavila je Erjavec.

Također, nakon otvaranja izložbe koncert u Gradskom muzeju održala je Nina Kraljić, dobitnica Porina i hrvatska predstavnica na Eurosongu 2016. godine.