Vrbovec će od 12. do 14. svibnja postati centralno mjesto poljoprivrede, malog gospodarstva i obrta. Naime, tada će se održati sajam ‘Otvorene dveri Vrbovec’ gdje će stotine izlagača, edukacijski okrugli stolovi, nastupi KUD-ova te koncert domaćih zvijezda obilježiti ovaj trodnevni sajam.

Otvorene dveri Vrbovec namijenjene su izlaganju i prodaji gospodarskih, poljoprivrednih i proizvoda kućne radinosti, edukaciji te zabavi posjetitelja koji će moći uživati u delicijama bogate lokalne kuhinje.

-Sajam podupiru Zagrebačka i Koprivničko-križevačka županija, gradovi Vrbovec i Zagreb, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb, Zagrebačka obrtnička komora, Udruženje obrtnika grada Vrbovca. Otvorene dveri Vrbovec odgovor je na potražnju gospodarstvenika i obrtnika za prostorom susreta, razmjene iskustava ali i prodaje svojih proizvoda – kazao je u ime organizatora sajma izvršni direktor, Miroslav Filipčić.

Cilj organizatora je da sajam poljoprivrede, malog gospodarstva i obrta postane tradicionalni sajam koji će se svake godine, u približno isto vrijeme održavati u gradu Vrbovcu. Od navedenog sajma organizator želi napraviti veliki i respektabilan sajam za izlaganje i prodaju gospodarskih, poljoprivrednih i proizvoda kućne radinosti kao i svih drugih proizvoda za koje izlagači procjene da im je taj prostor potencijalno interesantan za izlaganje i prodaju.

Organizatori se nadaju da će Otvorene dveri Vrbovec vratiti gradu Vrbovcu sjaj i tradiciju sajmovanja kao u stara vremena kad je na sajmovima u gradu svoje proizvode prodavao veliki broj izlagača.

-Želimo da Otvorene dveri Vrbovec postanu puno više od izlagačke i prodajne manifestacije, da postane mjesto gdje posjetitelji mogu uz trgovanje na zanimljiv način provoditi vrijeme, gdje se druže  ljudi sličnih interesa i navika uz konzumaciju specifične gastronomske ponude Vrbovca i okolice – izjavio je Miroslav Filipčić

Prvog dana sajma izlagače, gospodarstvenike, obrtnike i vlasnike OPG-ova očekuju okrugli stolovi i paneli na kojim će se stručnim predavanjima pokušati pomoći u njihovom poslovanju.
Izlagači će svoje mjesto naći na prostoru starog sajma kod igrališta NK Vrbovec, Celine bb ispred i unutar šatora površine 2000 kvadratnih metara. Posjetitelje će zabavljati lokalna kulturno umjetnička društva te se tijekom cijelog vremena održavanja sajma očekuje bogati zabavni program.

Organizatori najavljuju i poseban vlak iz Zagreba kojim će se brzo i povoljno moći posjetiti sajam, a posebno će se pobrinuti za one koji na sajam žele doći biciklom.

Glavni organizator navedene sajamske manifestacije je tvrtka Sajam automobila Zagreb d.o.o. koja je organizator najvećeg sajma rabljenih vozila u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe i koji je postao nezaobilazna destinacija koju posjećuje veliki broj posjetioca iz Zagreba, ali i iz cijele Hrvatske. Tako je sajam automobila i rabljene robe u Zagrebu postao je najposjećenija priredba u Hrvatskoj koja godišnje ima više posjetitelja nego sve sportske, kulturne i druge manifestacije zajedno.