Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije otvorilo je vrata Stalnog postava Domovinskog rata svim zainteresiranim posjetiteljima na adresi Andrije Kačića Miočića 16, a postav je otvoren svakoga utorka i četvrtka od 18 do 19h.  Društvo ima za cilj promicanje vrijednosti i digniteta obrambenog Domovinskog rata, promicanje hobističkih djelatnosti i istraživanje hrvatske ratne i vojne povijesti.

U tu svrhu urpiličen je izložbeni prostor koji ima obilježje muzejskog postava stalnog karaktera dostupnog javnosti. U okviru postava prikazani su predmeti proizašli iz Domovinskog rata čiji su elementi dio povijesnog hrvatskog identiteta te s time u etnološkoj dimenziji imaju edukativni karakter. Postav je osmišljen u skladu s muzejskim pravilima i kao takav pregledan, dok su sami izloženi predmeti vezani uz Ministarstvo unutarnjih poslova i Oružane snage Republike Hrvatske iznimno rijetki i zanimljivi.

Postav broji više od 400 predmeta, a neki od najzanimljivijih su kompleti odora prvog tajnika višestranačkog Sabora u Republici Hrvatskoj generala Velibora Kikereca, komplet odora pomočnika predsjednika Republike Hrvatske generala Krešimira Kašpara, više od 20 službenih odora, više od 40 različitih službenih kapa, veliki broj službenih oznaka, opreme, posebno onih vezanih uz zavičaj, ali i predmete suprotne strane poput karte plana izvlačenja 265. oklopno-mehanizirane brigade iz Bjelovara s potpisom pukovnika Rajka Kovačevića, zapovjednika garnizona i generala Jevrema Cokića, zapovjednika 32. korpusa JNA i sl.

Postav je osmišljen u tri tematske cjeline. Prva tematska cjelina prikazuje službene odore i oznake Ministarstva unutarnjih poslova i Oružanih snaga Republike Hrvatske, drugi tematski dio uključuje radne i ratne odore, opremu i oznake, a treći tematski dio obuhvaća domicilno područje u čijem su fokusu branitelji Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije te sam Bjelovar i njegova uloga u Domovinskom ratu. Udruga broji nekoliko desetaka članova s tendencijom rasta, a sam prostor osmislili su i izveli upravo članovi udruge vlastitim sredstvima. Kako bi se popularizirao postav pozivamo sve institucije, škole, udruge, ali i sve građane da nas posjete i podrže u nastojanju očuvanja digniteta Domovinskog rata.

Izuzev redovitih aktivnosti Društvo planira niz drugih događanja, kontinuirano organiziranje tematskih izložbi, predavanja i tribina, te adekvatno čuvanje artefakata pri čemu se čuva i materijalni dio suvremene povijesti. Stalni postav Domovinskog rata bit će namijenjen i otvoren za suradnju s hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, osnovnim i srednjim školama, stručnim i znanstvenim institucijama, veteranskim udrugama i asocijacijama u drugim državama.