Ambicioznim govorom otvorio je Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, jubilarni 20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam.

– Već iduće godine u ovo vrijeme moći ćemo se pohvaliti većim izvozom u Kinu – kazao je Majdak, našavši uporište u izaslanstvu Ministarstva poljoprivrede Narodne republike Kine s kojima će hrvatski vlastodršci potpisati akcijski plan za ovu i iduću godinu za suradnju na istraživanju biljnih genetskih resursa, oplemenjivanju ratarskih kultura, proizvodnji i doradi sjemena te olakšanju i ubrzanju izvoznih procedura.

U Gudovcu pokraj Bjelovara ovog vikenda predstavit će se više od 500 izlagača iz 15 država na 215 tisuća izložbenih “kvadrata” koji su ovog proljeća u potpunosti rasprodani. Očekuje se više od 50 tisuća posjetitelja, a prema riječima direktora Bjelovarskog sajma, Davorina Posavca, rekord je oboren i po pitanju izložaka poljoprivredne mehanizacije. U sklopu Proljetnog sajma održava se Drvni svijet na kojemu se prezentira oprema za šumarstvo i drvne tehnologije, a posebna pažnja posvećuje se mladim poljoprivrednicima kroz suradnju s Hrvatskom udrugom mladih poljoprivrednika.

Valja spomenuti i kako se Proljetni sajam po broju izlagača i posjetitelja potpuno približio, a moguće je i da će nadmašiti “starijeg brata”, Jesenski sajam.