Danas je gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim suradnicima otvorio most na kraju Pakračke ulice koji vodi prema bjelovarskom naselju Jošine. Naime, tamo je dvadesetak godina stajao trošni drveni most koji su svakodnevno koristili stanovnici Jošina odlazeći u trgovačke centre ili u taj dio grada. Posljednjih godina most se počeo urušavati, drvo je postalo trulo, ograda nije ni bilo stoga su stanovnici Jošina svaki dan nosili glavu u torbi prelazeći ga.

-Ljetos sam prolazio Pakračkom ulicom i vidio sam mladu majku kako s djetetom prelazi stari drveni most. Ostao sam šokiran tim prizorom jer se lako mogla dogoditi nesreća. Drugi dan sam odmah sa svojim suradnicima krenuo u postupak građenje novog, betonskog mosta tako da stanovnici ovog dijela grada više ne moraju sa strahom prolaziti ovuda – izjavio je gradonačelnik Hrebak. Dodaje da je investicija bila 65 tisuća kuna i da je most radila domaća firma.

-Osim toga, i preko aplikacije Gradsko oko smo dobili dojave građana da se most mora zamijeniti tako da je i ovo jedna primjer i dokaz kako smo dostupni građanima i slušamo njihove potrebe – rekao je Hrebak. (vec)