U nedjelju, 3. siječnja 2021. godine otvoren je prvi McDonalds u Bjelovaru koji je postao 15. grad u Hrvatskoj u kojem gosti mogu uživati u burgerima i krumpirićima. McDonald’s u Bjelovaru 37. je McDonald’s u Hrvatskoj, a otvorio je 40-ak radnih mjesta, uz ulaganje vrijedno oko dva milijuna eura, što je jedna od većih privatnih investicija u ovom kraju. Bjelovarčani su, barem sudeći prema prvom danu poslovanja, McDonalds prihvatili objeručke. Gotovo čitavu nedjelju u Pakračkoj su se stvarale gužve automobila, a u dugim redovima čekali su i ljubitelji brze hrane koji su došli pješice.

Izazovne okolnosti

– Trudimo se gostima uvijek biti pristupačni i na dohvat ruke, pogotovo u trenucima kao što su ovi kad organizacija poslovanja i privatnog života od nas zahtjeva stalne prilagodbe. Posebno smo ponosni što smo unatoč tim izazovnim okolnostima uspjeli doći u Bjelovar i u prvom McDonald’su u ovom gradu zaposliti nove kolege, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald’s Hrvatska, koji je uoči otvorenja, sredinom prosinca prošle godine, Udruzi za autizam Bjelovar uručio i donaciju u iznosu od 30.000 kuna.

– Drago nam je da novu godinu možemo započeti s dobrim vijestima kao što je otvorenje McDonald’sa u našem gradu. Bjelovar je otvoren za nova ulaganja i investicije koje generiraju otvaranje radnih mjesta, što potvrđuje i ova suradnja, izjavio je prilikom otvorenja Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik.

Automobilom, pješice ili biciklom

U skladu s novim mjerama Stožera nacionalne zaštite RH, gosti hranu mogu praktično naručiti putem McDrivea ili isprobati uslugu McWalk kad dolaze pješice ili biciklom i preuzeti svoju narudžbu za van na vratima restorana.

U sklopu McDrivea Bjelovar dostupan je i McCafé sa svježe mljevenom 100% arabica kavom koja se može naručiti i na McDriveu i za van putem usluge McWalk.

McDonald’s u Hrvatskoj ima više od 2000 djelatnika koji svaki dan poslužuju 40.000 gostiju, uz poseban fokus koji se pridaje kontroli kvalitete, sigurnosti i higijeni s ciljem zaštite zdravlja i gostiju i zaposlenika. Uz otvorenje McDonald’sa u Bjelovaru, tvrtka Globalna hrana koja je nositelj franšize McDonald’sa za područje Republike Hrvatske, lani je otvorila i tri nova restorana i više od 120 radnih mjesta.