Jutros je na prostoru Bjelovarskom sajma u Gudovcu otvoren 21. Proljetni međunarodni sajam. Jednu od najvećih poljoprivrednih manifestacija u državi otvorila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je ujedno i pokroviteljica ovogodišnjeg sajma. Predsjednica se zahvalila domaćinima na pozivu te čestitala direktoru Davorinu Posavcu na vrhunskoj organizaciji.

-Proljetni međunarodni sajam svakako je jedna od najvećih gospodarskih manifestacija u državi. Ovako bogati program sajma očituje dinamičnost hrvatske poljoprivrede, a samim poljoprivrednicima i trgovcima pruža mogućnost uspostave novih poslovnih veza. Također, ovaj sajam pruža vrijedne informacije o novitetima i tehnološkim dostignućima domaće i europske poljoprivredne proizvodnje i pravo je mjesto promocije hrvatskih poljoprivrednih proizvoda, izjavila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prije nego što je sajam proglasila otvorenim. Direktor Bjelovarskog sajma, Davorin Posavac istaknuo je da je ovogodišnji Proljetni sajam uvećan za 1200 kvadratnim metara koji je ispunjen vrhunskom poljoprivrednom mehanizacijom.

-Ponosni smo što je veliki dio izložbenog prostora zakupljen od strane hrvatskih kompanija. Ovo je mjesto dobre poslovne suradnje i komunikacije, a posebno nas veseli i veliki dolazak obitelji na naš sajam – izjavio je Posavac. Na otvorenju sajma došao je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a domaćini su bili župan Bjelovarsko bilogorski Damir Bajs i gradonačelnik Dario Hrebak.
Podsjetimo, vrata 21. Proljetnog sajma otvorena su jutros u 10 sati i bit će otvorena svaki dan do nedjelje 18 sati. Na sajmu prisustvuje oko 500 izlagača iz deset zemalja. (vec)