Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Sada već neviđene zavrzlame oko izgradnje novog nogometnog stadiona vrijednog više od 20 milijuna kuna nastavljaju se dalje. Naime, nakon što je tvrtka Demaring d.o.o. naprasno odustala od izgradnje prve faze stadiona odlučeno je da će taj posao dobiti iduća najniža ponuda na natječaju, a to je ponuda bjelovarske tvrtke Crotal i Novi stan d.o.o iz Kapelice kod Garešnice.

No, portal Bjelovarac.hr doznaje da su zajednica ponuditelja križevački Radnik i bjelovarska Hidroregulacija podnijeli žalbu na navedenu odluku o odabiru ponude zajednice ponuditelja Crotal i Novi stan d.o.o. a svemu je uzrok neispravna dokumentacija. Štoviše, u saznanju smo da je Grad Bjelovar već bio upozoren zbog problema s navedenom dokumentacijom što će zasigurno usporiti birokratske zavrzlame oko navedenog projekta.

Podsjetimo, u rujnu je raspisan natječaj za izgradnju prve faze nogometnog stadiona, a početkom studenog odlučeno je da će taj posao dobiti bjelovarska tvrtka Demaring d.o.o. koja je na natječaju od šest pristiglih ponuda imala onu najnižu od 12. 263.813 kuna. No, desetak dana poslije tvrtka Demaring d.o.o je naglo odustala od izgradnje stadiona.

-To je naša poslovna odluka. Stadion ne želimo graditi. Ako će Grad inzistirati na 300 tisuća kuna jamstva, mi ćemo to uplatiti, ali stadion nećemo graditi unatoč tome što smo pobijedili na natječaju – izjavio je tada za portal Bjelovarac.hr član Uprave tvrtke Demaring d.o.o. Dejan Marinić.

Nakon naprasnog odustajanja tvrtke Demaring d.o.o. odlučeno je da će posao izgradnje dobiti sljedeća najniža ponuda, a to su bjelovarska tvrtka Crotal i Novi stan d.o.o. čija je ponuda iznosila 12.271.559,78 kuna.  Ali, treći ponuditelj križevački Radnik i bjelovarska Hidroregulacija, kao što smo naveli, podnijeli su žalbu na navedenu odluku.

Šukerova obećanja

No, odustajanje bjelovarske tvrtke od izgradnje i sada navedena žalba zajednice ponuditelja je samo jedan kamenčić u moru zavrzlama i obrata koji su se dogodili po pitanju stadiona. Naime, o brojnim oprečnim izjavama, višemilijunskom podizanju vrijednosti projekta, poništavanju natječaja za izgradnju i još mnogo toga smo već detaljno pisali i upozoravali (možete pročitati ovdje).

Također, valja ponoviti da je u srijedu  predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker posjetio bjelovarski Gradski stadion kao i stadion u Ždralovima te izjavio da će HNS pomoći u izgradnji stadiona u Bjelovaru s milijun kuna, a u Ždralovima sa 750 tisuća. Podsjetimo, to isto obećanje od milijun kuna za bjelovarski stadion Šuker je dao u studenom 2017. godine prije izbora za novi mandat predsjednika HNS. Zanimljivo, novi izbori za predsjednika HNS-a u kojima Šuker ide po još jedan mandat su iduće godine