Na plakatima koji su upravo osvanuli u Bjelovaru, a na kojima se hvali transparentnošću, Dario Hrebak skriva najmanje jednu bitnu informaciju, a to je da je u koaliciji s HDZ-om i da će svi oni koji zaokruže njegovo ime, ujedno glasati za HDZ. Plakat je odličan jer zorno pokazuje model transparentnosti koji njeguje bjelovarski gradonačelnik. On želi da transparentno vidite ono što on želi da vidite te jednako tako želi skriti sve ono što ne želi da vidite.

U kampanju s maskom

Hrebak bi najsretniji bio da koaliciju s HDZ-om može objaviti tek nakon izbora, kao što je to učinio u utrci za bjelovarskog gradonačelnika. U kampanji bi bio najsretniji da može hodati s maskom, da ga nitko ne može uslikati u društvu istaknutih HDZ-ovaca poput Gordana Jandrokovića ili Mire Totgergelija.

Naklon u središnjici HDZ-a

Nije naš gradonačelnik nimalo sretan ni kada ga je kamera uhvatila kako izlazi iz središnjice HDZ-a gdje je došao pred noge predsjedniku Plenkoviću da mu zahvali što mu je omogućio saborsku fotelju. Još gore mu je bilo kada je novinaru morao reći da tu svoju famoznu transparentnost nije čak ni postavio kao uvjet, nego, eto, vjeruje predsjedniku te stranke koja je, ako po ičemu, poznata po poštenju. Moj je jedini uvjet, jamačno je oštro rekao naš sugrađanin, da vam ne postavljam nikakve uvjete, dragi predsjedniče…

Izostao status o predaji liste

Kasnije, kada je HDZ-ova vojska išla predati liste, izostao je zbog smrtnog slučaja ali se kasnije čak ni na fejsu nije pohvalio da je predao liste i da će Hrvati napokon imati priliku glasati za transparentnost.

Ali, moram vam reći da sam siguran da će HDZ preuzeti Hrebakov model transparentnosti. Štoviše, HDZ takav model ima još od 1991. godine. Pokazuju ono što žele pokazati, a skrivaju ono što ne žele pokazati. #možese